Dragan Đilas i Boris Tadić Foto: Arhiva Nova.rs

Stranka slobode i pravde i Pokret slobodnih građana neće se odazvati pozivu sastanak u utorak koji su im uputile Nova stranka i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, saznaje Nova.rs. Kako je rečeno našem portalu, razlog odbijanja da učestvuju u razgovorima jeste to što su Nova i SDS pre razgovora sa ovim partijama obaveštavale javnost.

Pročitajte još...

“Mi smo predlog platforme, koja se odnosi na dijalog sa vlašću, prosledili svima za koje smo sigurni da ne bi sarađivali sa SNS. Nismo želeli da izlazimo u medije, jer nam nije bila namera da naše sagovornike stavljamo pred svršen čin kako bi ispalo da smo veliki i važni, a drugi mali i nebitni”, navodi izvor našeg portala iz opozicije.

Naš sagovornik dodaje da su se Dveri, Zajedno za Srbiju i Ne davimo Beograd izjasnili o njihovoj platformi, dok su, kako kaže, Nova stranka i SDS odgovorili preko medija.

“Oni su preko medija naveli da smo napokon prihvatili njihov poziv i odazvali se na razgovore. To je vrhunac bezobrazluka i pokušaj dobijanja sitnih političkih poena. Ni na to nisamo reagovali, kao ni na prozivke njihovih predstavnika. Onda su oni otišli i korak dalje i javno pozvali na sastanak, jer se oni sastaju već mesecima. Mi smo im odgovorili da su izneli neistine u svom saopštenju i da to politikanstvo ne prihvatamo, odnosno da njihova saopštenja tretiramo kao odbijanja na izradi zajedničke platforme”, navodi naš sagovornik.

Podsetimo, ranije je saopšteno da će se sastanak opozicionih stranaka i pokreta o izradi zajedničke platforme za dijalog sa vlašću o izbornim uslovima održati u utorak, 26. januara u sedištu Nove stranke u Beogradu.

Кako je najavljeno iz te partije, na sastanku će biti razmotren predlog platforme koju su pripremile Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, kao i predlozi ostalih opozicionih stranaka i pokreta.

Nova.rs je potvrđeno da ni Demokratska stranka, kao i ni Pokret za preokret, neće učestvovati u razgovoru sa pomenutim partijama iz istih razloga kao SSP i PSG.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare