SAZNAJEMO: Borko Stefanović na čelu Odbora za spoljne poslove

Politika 03. avg 202213:54 > 13:55
Podeli:
Borko Stefanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović biće predsednik Odbora za spoljne poslove u novom sazivu Skupštine Srbije, saznaje Nova.rs.

Naime, na konsultacijama uoči konstituisanja novog saziva parlamenta, dogovoreno je da opoziciji pripadne pet skupštinskih odbora.

Za sad je izvesno da će kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta biti na čelu Odbora za ekologiju, potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević predsedavaće Odborom za kulturu i informisanje, Milica Đurđević Stamenkovski će predvoditi Odbor za dijasporu i Srbe u regionu, a lider Novog DSS Miloš Jovanović Odbor za odbranu i unutrašnje poslove.

Kako saznaje Nova.rs na čelu petog odbora koji je pripao opoziciji, a to je Odbor za spoljne poslove, biće potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

On tim povodom u izjavi za Nova.rs kaže:

"Opoziciji je konsenzusom omogućeno da predsedava u pet skupštinskih odbora, a SSP će imati pravo da predsedava Odborom za spoljne poslove. Na prvoj sednici koja će biti održana uskoro biće izglasan predsednik i očekujemo da to bude predstavnik SSP", kaže Stefanović.

BONUS VIDEO: Govor Vladete Jankovića sa konstitutivne sednice parlamenta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar