Vladimir Orlić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Kandidat Srpske napredne stranke i njen poslanik Vladimir Orlić izabran je javnom prozivkom večeras za novog predsednika Skupštine Srbije. Od 230 poslanika koji su pristupili glasanju, za Orlića je glasalo 154 narodnih poslanika. Protiv je bilo 76, a uzdržanih nije bilo.

Vladimir Orlić se u prvom obraćanju zahvalio narodnim poslanicima na izboru.

Naglasio je da će biti predsednik svim poslanicima i da će nastaviti da vodi državnu politiku za koju su građani glasali na prethodnim izborima.

A u svom govoru najveći deo svog izlaganja je posvetio obraćanju delu opozicije, a onda u „svom starom ruhu“ pričao je o državnim projektima, stanju demokratije…

„Ono što smatram značajnijim od lične podrške i želim da zahvalim svima vama koji ste tokom ove diskusije iskazali svoju jasnu, nedvosmislenu podršku našoj državnoj politici i to smatram najvažnijom porukom“, rekao je Orlić i dodao:

„Vi koji niste podržali našu državnu politiku, ali koji ste govorili najteže stvari na račun države, slušao sam vas juče i danas ceo dan i želim da znate da pokušajem da na bahat način i provokacijom ili zloupotrebom, a baš sa zloupotrebom ste počeli jučerašnji dan, na taj način ne očekujte da ćete nekog da impresionirate i promenite volju naroda na slobodnim i demokratskim izborima.“

Orlić je poslanicima opozicije rekao da su izbori bili fer i to upravo zato što je izveštaj Republičke izborne komisije usvojen jednoglasno.

Novoizabrani predsednik se osvrnuo i na jučerašnji govor Vladete Jankovića na izjavu da „srce Srbije treba da kuca u Skupštini, a ne „sa druge strane parka“ u Predsedništvu Srbije.

„Srce Srbije kuca tamo gde narod kaže… Državna politika ima nespornu podršku naroda, što je pokazana na predsedničkim i parlamentarnim izborima i nastavićemo da sprovodimo politiku koja je učinila ovu zemlju slobodnom, nezavisnom, samostalnom“, izjavio je Orlić.

BONUS VIDEO: Milenko Jovanov je ovako opravdao buduće ponašanje naprednjaka u parlamentu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare