Savo Manojlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na javno slušanje kandidata za dodeljivanje nacionalnih frekvencija, uz članove Saveta REM-a, predstavnike TV Pink i Hepi, predvođenih Željkom Mitrovićem i Milomirom Marićem, došao je i lider inicijative Kreni - promeni Savo Manojlović i to u majici na kojoj je pisalo - ko je naručio spot protiv Olivera Ivanović. Manojlović za Nova.rs govori o tome kako je uspeo da uđe u REM, da li je očekivao da će Mitrović ispuniti obećanje i šta mu je u kratkom razgovoru rekla Olivera Zekić, predsednica Saveta REM-a.

Ušao si na javno slušanje u REM kao novinar. Kako si uspeo? Nije poznato javnosti da radiš kao novinar?

Pročitajte još...

Akreditovao sam se preko jednog lokalnog medija sa Kosova i Metohije. Došao sam sa kolegom iz Kreni-promeni, koji je inače ranije radio kao novinar. Smatramo da prvenstveno ljude, srpsku zajednicu na KiM, a ne sumnjam i celu Srbiju, najviše zanima odgovor na pitanje ko je platio spot protiv Olivera Ivanovića. Dobili smo obećanje da ćemo dobiti odgovor na to pitanje.

To obećanje je dao Željko Mitrović, u TV duelu kod Ljubice Gojgić na RTV Vojvodina. Mitrović nije odgovorio na to pitanje. Da li ste očekivali da će u REM-u da vam da bilo kakav odgovor?

Nisam očekivao. Novinari i publika ne mogu da postavljaju pitanja, ali je pitanje postavljeno na ovaj kreativan način putem majice. Mislim da je REM trebalo to pitanje da postavi, a verovatno i republički javni tužilac. Siguran sam da će doći momenat kada će neko morati da da odgovor na ovo pitanje nadležnim organima.

Nezvanično smo čuli da je taj spot platila Srpska lista. Imate li vi takvu informaciju?

To je neka nezvanična informacija koja se pominje.

Savo Manojlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Danas je bilo javno slušanje TV Pink i TV Hepi. Da li očekujete da će oni dobiti nacionalnu frekvenciju?

Ako se bude poštovao zakon, pošto u zakonu stoji jasna odredba da morate da uzmete i prethodnu istoriju, da li je neko poštovao propise ili ne, ne postoji zakonski osnov da oni dobiju dozvolu. Mi smo u ovoj kampanji dosta uradili, pokazali da je taj zakon kršen. Činjenica je da svi sada pominju i zaklinju se da će imati i kulturni i naučno obrazovni i dečiji program, iako su ranije isticali da to nije njihova obaveza. Mi ćemo nastaviti da se borimo do kraja za poštovanje zakona.

Pročitajte još...

Olivera Zekića vas je više puta pominjala tokom javnog slušanja. Zašto mislite da ste joj toliko upali u oči?

Ne znam. Očigledno sam joj simpatičan.

Prišla vam je tokom pauze i tražila od vas da kažete da je ona odlična predsednica REM-a ili makar da klimnete glavom?

Ja to stvarno nisam mogao. Rekao sa joj da ne lažem. Tako da to ne mogu ni da uradim. Krajnje normalno su nas dočekali. Atmosfera je bila relaksirana i domaćinska. Na samo postupanje i na tu neformalnu atmosferu ne mogu da se žalim. Ali, što se kaže, služba je služba, a družba je družba. Ono što ja zameram REM-u, to je pre svega njihov nerad i nesankcionisanje ovih televizija. To što su oni kršili zakon, neko im je omogućio, pre svega REM.

BONUS VIDEO Savo Manojlović na konferenciji “Stručni razlozi zašto (ne)dodeliti nacionalne frekvencije?” 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar