Savo Manojlovic i Ana Brnabic
Savo Manojlović i Ana Brnabić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas na konferenciji za novinare da je Savo Manojlović, lider inicijative Kreni - promeni, nepismen i lažov. Manojlović je na protestu, a potom i na Tviteru, premijerki odgovorio: "Ostaje još da me samo Siniša Mali optuži da sam plagijator, Zvonko Veselinović da sam kriminalac, a neko iz Vlade da sam lopov".

Predstavnici vlasti u Srbiji su očito nevoljno ukinuli odluke i uredbe za realizaciju projekta Jadar, što su građani zahtevali na protestima. To se videlo i na konferenciji za novinare Ane Brnabić, do koje je stigao dodatni zahtev Save Manojlovića i Kreni – promeni da se stavi moratorijum na iskopavanje litijuma i bora na 20 godina. Podsećamo Manojlović je inicijativu i zvanično predao, a večeras organizovao protest.

Premijerka je na konferenciji izjavila da je Manojlović rekao da „neće pogaziti reč i da neće nastaviti sa protestima“, kao i da zadatak predsednika Republike nije da verifikuje tu narodnu inicijativu, na šta se žalio lider Kreni – promeni.

A potom je krenula sa uvredama.

„Pored toga što ne govori istinu, odnosno laže, on je i nepismen jer po Zakonu o referendumu na čije izmene je imao priliku da utiče, nema šta predsednik Republike da verifikuje narodnu inicijativu već odbor Narodne skupštine“, navela je Brnabić.

Odgovor premijerki Manojlović je izneo na protestu, a potom i na Tviteru:

„Ana Brnabić me je optužila da sam nepismen… Ostaje još da me samo Siniša Mali optuži da sam plagijator, Zvonko Veselinović da sam kriminalac, a neko iz Vlade da sam lopov“, naveo je on.

Premijerka je inače u više navrata pokazala da ima problem sa gramatikom i pravopisom. Pa je tako tokom gostovanja na TV Pink pokazala da ne pravi razliku između „je l'“ i „jer“, a na Tviteru je uporno pisala da đilasovci „protestvuju“ umesto „protestuju“.

BONUS VIDEO Savo Manojlović i policajac u civilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare