Savo Manojlovic i Aleksandar Vucic
Savo Manojlović i Aleksandar Vučić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rsEPA-EFE/ANDREJ CUKIC

“Lopov kad ga uhvatite u krađi uvek viče 'držite lopova'. Niti sam Vučiću šta obećavao, niti sam se sa njim dogovarao. On mora biti svestan da ga niko drugi nije prevario, već je sam sebe prevario u proceni”, rekao je za dnevni list “Nova” aktivista pokreta “Kreni-promeni” Savo Manojlović.

On je na taj način prokomentarisao inforamciju da mu je predsednik Srbije zamerio što nije održao reč, uz napomenu da ga je prevario.

Manojlović podseća da su blokade puteva imala dva uslova i da su prestale onog trenutka kad su oni ispunjeni.

Pročitajte još...

“Znate kako lopov kada ga uhvatite u krađi uvek viče držite lopova. Niti sam Vučiću šta obećavao, niti sam se sa njim dogovarao. Tadašnje blokade imale su dva uslova kada su oni ispunjeni stali smo sa blokadama. I želeli da sakupimo preko narodne inicijative broj potpisa dovoljan da građani predlože Zakon. Nakon napada ispred Skupštine, organizovali smo novu seriju protesta. I peticija i protesti su naša ustavna prava i mi se njih i da hoćemo, a nećemo, se ne možemo odreći”, ističe sagovornik našeg dnevnog lista.

Manojlović naglašva da predsednik i premijerka Srbije nisu neko ima moć da nam naša prava, poput milostinje, deli.

Oni su zaposleni da služe ovom narodu i to je nešto što svako od sada mora da nauči. On se očigledno nadao da će usvajanjem zahteva i plasiranjem nekih lažnih priča da obesmisli popularnost i poverenje koje je pokret ‘Kreni – promeni’ stekao nakon blokada i pokušao je da nas posvađa sa ostalim organizacijama. Ako je verovao u tako nešto, mora biti svestan da ga niko drugi nije prevario, već je sam sebe prevario u proceni”, zaključio je Manojlović.

Podsetimo, dnevni list „Nova“ objavio je detalje sa nedavnog sastanka predsednika Srbije sa najbližim saradnicima, kojima je poručio da se kaje što je popustio pod pritiskom ulice i prihvatio zahteve za povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Kako se navodi, on je dodao da ga je Manojlović prevario, ali i da Srbija nema luksuz da odustane od litijuma.

BONUS VIDEO: Zaustavljanje policijskog vozila i govor Sava Manojlovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare