Savo Manojlović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Izjava Sava Manojlovića iz pokreta "Kreni - promeni" data za magazin Nedeljnik, da u Srbiji postoje ratni i mirovni profiteri, čiji je cilj samo izazivanje podela u društvu, izazvala je brojne reakcije javnosti, a istovremeno veliku pažnju privukla je informacija da ga je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić s pitanjem da li će održati reč i prekinuti proteste. U razgovoru za naš portal, Manojlović je rekao da ga ne fascinira taj poziv, te da se njegova izjava o “mirovnim” profiterima odnosila na plaćene analitičare koji dolaze na brifinge kod Željka Mitrovića i Bebe Popovića.

Manojlović za Nova.rs objašnjava da je pod „mirovnim“ profiterima mislio na ljude čiji je cilj da insistiraju na pitanjima koja polarizuju javno mnjenje u momentima kad se, povodom totalno drugih pitanja, stvara kritična masa koja ne odgovara režimu.

„To su naravno legitimna pitanja i svako može imati ili nemati stav oko toga. Ali nametati to pitanje u momentu kad postoji problem neustavnih zakona ili Rio Tinta, ima ulogu podele naroda. E pa ta im podela ovaj put neće proći. Kad ujedinjeni proteramo Rio Tinto, tada ćemo ponovo da se delimo, mada ja mislim da je bolje da rešimo još neke probleme oko kojih se slažemo svi“, rekao je Manojlović.

On je rekao da ne vidi optužbe da se „prodao Vučiću“, ali da vidi kako Draganu J. Vučićeviću zasmetala njegova pirča o pozivu koji je dobio od šefa srpske države.

„Ne vidim te optužbe iskreno. Vidim da mi ljudi veruju i vidim da Draganu Vučićeviću smeta što je izneta ta priča o razgovoru. Da budem iskren, taj razgovor i poziv niti me fascinira, niti me plaši. Ono što sam video nakon njega jeste da su mnogi novinari znali za njega i delovalo mi je da me ciljano pitanju. Pa, ako je već tako, ja nemam šta da krijem. Izvinjavam se ako sam nekom pokvario neku agendu. Inače jedini telefonski poziv od koga strepim jeste kada majci i ocu moram da otkažem nedeljni ručak zbog obaveza ili puta“, zaključio je aktivista pokreta „Kreni promeni“.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović o datoj reči i prekidu protesta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare