Savo Manojlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Direktor za kampanje organizacije Kreni - Promeni Savo Manojlović poručio je danas, povodom izjave direktora Rio Tinta o reaktiviranju projekta Jadar, da se u Srbiji mora promeniti manir da strani investitori dolaze sa idejom da će sa političarima dogovarati kako da krše zakone Srbije.

„Investicije su dobrodošle, ali zakone i ekološke standarde koje poštuju u svojim zemljama moraće naučiti da poštuju i u Srbiji“, naveo je u pisanoj izjavi Manojlović.

On je ocenio da Vlada i predsednik, koje plaćaju građani, „umesto da zastupaju interese Srbije postaju saučesnici kompanije koja želi da krši naš Ustav“.

Srbija se nalazi na raskrsnici – ili će se poštovati elementarna pravna načela ili će doći do pobune, naglasio je Manojlović, podsećajući da je dosad korišćen pravni mehanizam narodne inicijative i predloženo pravno relevantno rešenje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Želimo stručnu raspravu i da se uvaži reč eksperta koji kažu nema rudnika. Preko 60 akademika, profesora i naučnika je stalo iza naučnih argumenata“, naglasio je Manojlović i poručio da će problem rešavati ulica ako to ne budu učinile institucije.

Tamo “gde ne bude bilo pravde za narod, neće biti ni mira za vlast” i to nije pitanje pretnje već društvenih zakona, poručio je Manojlović.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović Imamo plan i ako se usvoji i ne usvoji narodna inicijativa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar