foto: nova.rs

Njihova poruka je kandidujte se na izborima, pobedite, pa radite šta hoćete, a naša poruka je je*e nam se za vaše izbore, rekao je direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović na skupu u Boru.

Manojlović je i u ovom gradu pozvao građane da se ujedine u borbi za zdravu zemlju i pozvao ih da se pridruže peticiji protiv iskopavanja litijuma u Srbiji.

„Kao generacija konačno možemo stvoriti normalnu zemlju. Nećemo obećavati bajke niti možemo rešiti sve probleme jednim potezom. Magični štapići postoje samo u bajci, ali možemo postati civilizovana zemlja Evrope, gde oni rudnici koji rade mogu da primenjuju najsavremeniju tehnologiju. Možemo kao građani odlučivati o svojoj sudbini i dok nam preko televizija pričaju kako se sprema glad zbog rata u Ukrajini da im kažemo moi ne damo najplodniju zemlju, da rasele ljude, da unište budućnost ove zemlje. Nećemo da plaćamo uvoznu hranu, imamo pravo na budućnost i nezavisnost“, rekao je Manojlović obraćajući se Boranima i dodao:

„Tražimo da kao narod i građani odlučujemo o sopstvenoj sudbini i ne interesuju nas interesi bilo čijih multinacionalnih kompanija, ni kineskih, ni evropskih, ni ruskih, ni američkih. Interesuju nas samo interesi Srbije i svih njenih građana“.

Govoreći o stavu vlasti prema zahtevima za zabranu iskopavanja litijuma, Manojlović je rekao:

„Njihova poruka je kandidujte se na izborima, pobedite, pa radite šta hoćete, a naša poruka je je*e nam se za vaše izbore. Ko god da pobedi na izborima moraće da sluša narod. Pozivam vas da svako preuzme svoje parče odgovornosti, bez obzira na političku, versku ili bilo koju drugu pripadnost“, zaključio je Manojlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram