Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Udružena opozicija Srbije nije prisustvovala jučerašnjem sastanku opozicionih predstavnika zato što nisu konsultovani prilikom zakazivanja datuma i izbora tema, kaže za Nova. rs predsednik Pokreta za preokret i član UOS Janko Veselinović.

„Naš dogovor sa prvog okupljanja bio je da budući sastanak bude zajednički dogovoren, u smislu zakazivanja datuma, ali i tema o kojima ćemo pričati. Takođe dogovor je bio da prethodno sačekamo da se završi proces izbora predsednika u Novoj stranci i PSG. Kad je reč o zaključcima prvog sastanka, postigli smo i dogovor o međusobnom nenapadanju, kao i podršci ukoliko neko od nas bude napadnut od strane režima“, navodi Veselinović.

Kako dalje navodi, predstavnike UOS niko nije konsultovao o datumu, niti o temama i iz tog razloga nisu prisustvovali  jučerašnjem sastanku.

„Prošli put smo rekli i da nije vreme za razgovore o kolonama, već da pre svega radimo na tome da obezbedimo fer izborne uslove. Jučerašnji zaključi o kolonama ne podudaraju se sa tim dogovorom“, kaže Janković.

Ipak, ističe Janković UOS ne odustaje od saradnje sa ostatkom opozicije.

„Sve ovo ne znači da nećemo učestvovati na sledećem sastanku, ako se dogovorimo oko vremena, mesta i tema. Ne zatvaramo vrata, ali ako se krše dogovori bojim se da oni ne rade u cilju toga da opozicija bude jedinstvena makar oko osnovne stvari, a to je da sledeći izbori budu pošteni i slobodni i da na tome svi radimo. Sinoćni događaj napada na člana Narodne stranke Boru Novakovića u Novom Sadu, pokazao je da je ta solidarnost nužna“, zaključuje Veselinović.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar