Mladen Sarcevic
Mladen Šarčević Foto:Vesna Lalić

Dok isčekujemo nova ministarska imena i novu Vladu, sa još uvek aktuelnim prvim čovekom Ministarstva prosvete, Mladenom Šarčevićem, popričali smo o tome da li se nada novom mandatu. "Ja se nisam upisao ni u jednu stranku niti ću, ako mi je to uslov i razlog da ne budem ministar, neka bude tako", kaže Šarčević za naš portal.

„Ako je uslov da sam nešto uradio, neka neko drugi odluči“, pomirljiv je Šarčević.

Ističe da ima i drugog posla, osim ministarskog. Podsetimo, ministar je suvlasnik obrazovnog sisema „Ruđer Bošković“, u okviru kog funkcionišu osnovna škola i gimnazija

„Imam ja mog privatnog posla dosta. Imam ja da razvijam „Ruđer Bošković, ihaj. Imam ponude da se razvija i deo voisokoškolskog obrazovanja. To sam zapostavio“, priča nam o svojim planovima.

Iako se pregovori o sastavu nove Vlade bliže samom finišu, Šarčević tvrdi da ne zna da li će ostati na ministarskoj poziciji.

U međuvremenu, u Vladi Srbije jutros u 8 časova počele su konsultacije mandatarke Ane Brnabić o sastavu nove Vlade sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i predsednikom Jedinstvene Srbije, Draganom Markovićem Palmom.

Najavljeno je da posle ovog sastanka Brnabić razgovarati sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem.

Imena ministara javnosti će, kako se očekuje, biti poznata posle sednice predsedništva SNS-a, zakazane za danas posle podne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare