Foto:Nova.rs

Milisav Miličković, jedan od najbližih saradnika Nebojše Stefanovića i potpredsednik beogradskog odbora SNS, glasao je ne samo za smenu Stefanovića na sednici odbora te partije u Mladenovcu, nego i za svoje razrešenje. Naime, članovi naprednjaka u Mladenovcu izjašnjavali su se o smeni predsednika beogradskog odbora SNS i kompletnog rukovodstva te partije u prestonici, a odluka je doneta jednoglasno.

Miličković je šest godina kao državni sekretar MUP-a bio jedan od najbližih saradnika Nebojše Stefanovića, a obojica su bili u vrhu beogradskog odbora Srpske napredne stranke – Stefanović kao predsednik, a on kao potpredsednik.

Poput ostalih odbora u Srbiji, i mladenovački se sredinom maja izjašnjavao o smeni Nebojše Stefanovića, ali i kompletnog rukovodstva SNS u Beogradu, čiji je član i Miličković.

Zanimljivo je da je na toj sednici on bio predsedavajući i da je oklevao da smene u gradskom odboru stavi na dnevni red, iako je to bilo predviđeno kao prva tačka dnevnog reda, zbog čega se pobunio jedan član naprednjaka.

Sve se na kraju završilo tako što je odluka o smeni Stefanovića i rukovodstva beogradskog odbora SNS doneta jednoglasno, a za svoje razrešenje glasao je i Miličković.

Debatu sa sednice prenosimo u celosti:

Miličković: ”Kao što sam rekao na Izvršnom odboru i Predsedništvu stranke, na devet mesnih odbora je traženo…”

Član SNS: “Predsedavajući, vi ste prekršili dnevni red. Prva tačka je izjašnjenje, stavite da se vi izjasnite, a posle nastavite. Prekršili ste statut.”

Miličković: “Mi moramo da raspravljamo o mesnim odborima.”

Član SNS: “Vi predsedavajući kršite Statut. Mi smo se izjasnili o prvoj tački dnevnog reda da stavite na izjašnjenje… A posle radite to što hoćete”.

Miličković: “To je u okviru prve tačke”.

Član SNS: “Nemojte vi u okviru. Ovde je tačno recizirano prva tačka dnevnog reda da se izjasnimo o smeni predsednik gradskog odbora Nebojše Stefanovića i rukovodstva i to stavite na glasanje”.

Miličković: “Evo stavljam na glasanje. Ko je za? Ima li neko protiv? Nema? Ima li uzdržanih”. Nema. Jednoglasno. Da li neko pod tačkom želi reč? Ne želi reč. Sastanak je završen”.

Pogledajte snimak rasprave:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare