Foto:KRIK/facebook/Aleksandar Papić (desno)

"Tebe je Nebojša Stefanović napravio, treba da te bude sramota. Bio si na slavama tih ljudi. Sramota". Ovim rečima je naprednjak Srđan Đukić napao stranačkog kolegu Aleksandra Papića i branio ministra Nebojšu Stefanovića na sednici odbornika Srpske napredne stranke opštine Zvezdara, na kojoj se glasalo za smenu ministra. Ovo će možda biti i jedina opština u kojoj su se neki naprednjaci pobunili protiv "linčovanja" ministra, pa su pale i vrlo teške reči, između ostalog i optužbe na račun Papića da se lažno predstavljao kao rođak Gorana Papića i reketirao po gradu.

Prethodnih dana u svih 169 odbora Srpske napredne stranke glasa se o poverenju ministru Nebojši Stefanoviću i kao po komandi svi traže njegovu smenu sa gradskih i republičkih funkcija.

Iako izgleda da su ove odluke donete jednoglasno, snimak u čiji je posed došla Nova.rs govori drugačije.

Glasanje u opštinskom odboru SNS Zvezdara jednom rečju je bio haotično.

Sukob je nastao oko direktive da glasanje bude jednoglasno, a odigrao se između Aleksandra Papića i Srđana Đukića.

Razgovor prenosimo u celosti.

Aleksandar Papić: Nemojte da se ponašate tako, poštujte ovu stranku i ovu instituciju. Da li ima neko, ovo je mnogo važno, mnogo je bitno, kada smo rekli da smo jednoglasno izglasali nepoverenje prema Nebojši Stefanoviću i smenu sa svih funkcija, stranačkih, republičkih, gradskih. Kad smo rekli jednoglasno da li ima neko ko nije bio za? Konstatujem još jednom da je jednoglasno Opštinski odbor Zvezdara doneo odluku. Kad je Dragomir Petronijević u pitanju konstatovali smo da vi niste glasali. Da li ima još neko da nije glasao? Sa jednim glasom protiv…

Srđan Đukić: On nije član opštinskog odbora, što mi to konstatujemo?

Papić: On je funkcioner grada.

Đukić: Koja je vaša funkcija?

Ajde hoćemo za vas da glasamo sad redom svi? Hoćemo tako?

Papić: Odgovoriću vam vrlo rado. Ovo nije privatno.

Đukić: Ovo je privatizovano. Vi ste to privatizovali.

Papić: Moja funkcija je koordinator.

Đukić: Ko te postavio na tu funkciju? Ti si mene hteo da hapsiš prijatelju.

Papić: Ja samo moram da napomenem da je Srđan Đukić zet Gorana Papića.

Đukić: Naravno, naravno. Tebe je Nebojša Stefanović napravio, treba da te bude sramota. Sramota.

Papić: Tako da je jasno u čije ime dolazi ovde Srđan Đukić i u čije ime govori.

Đukić: Govorim u ime pravde i istine, zato što si uradio ono što si uradio. Bio si na slavama kod tih istih ljudi, sramota treba da te bude. Što si koristio prezime Papić na način na koji si koristio, a koristio si kao Papić iz MUP i reketirao sve ljude u ovom gradu.

(Goran Papić je bivši zamenik načelnika SBPOK-a i porodični kum bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, a podneo je ostavku u MUP, samo nekoliko dana nakon što je na čelo tog resora došao Aleksandar Vulin. Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana „Jahorina“).

Papić: Lepo je što ste vi rečit čovek, načitan i pametan. To mi je izuzetno drago što je ovo demokratsko društvo u kojem svako može da iskaže mišljenje, ali ja vam garantujem da ćemo u bliskoj budućnosti imati priliku da čujemo neke od onih koji su krivično gonjeno zbog nekih prekršaja protiv vas, pa ćemo uskoro imati priliku da saznamo ko je u ovom gradu reketirao.

POGLEDAJTE SNIMAK RASPRAVE:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare