Aleksandar Šapić Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Lideru SPAS-a i budućoj vedeti Srpske napredne stranke, Aleksandru Šapiću, po svemu sudeći, neće mnogo trebati da se uklopi u nove stranačke boje i da postane pravi reprezent onoga protiv čega se na početku svoje političke karijere borio. Da se stvari menjaju i da je ovaj Šapić neki drugi (napredniji) političar može se naslutiti i po njegovom delovanju na društvenim mrežama, gde je ubrzo po objavljivanju informacije da će preći u SNS, zauzeo kurs prosečnog naprednjačkog bota, kakve je svojevremeno i sam prozivao.

Princip funkcionisanja jednog naprednjačkog bota je prilično jednostavan – predsednik Vučić se pojavi na televiziji, ispriča kako je ugrožen ili pak navede neki “istorijski uspeh” koji je postigao, a zatim sledi na hiljade komentara na društvenim mrežama gde se, po potrebi, brani ili hvali svemogući lider Srpske napredne stranke. 

Pročitajte još...

Tako je bilo i prethodnog dana – predsednik je optužio lidera Stranke slobode i pravde da ugrožava bezbednost njegovog sina Danila i da “preko leševa tuđe dece” želi da dođe do zarade, a potom su te njegove reči redom ponavljali stranački funkcioner i botovi na društvenim mrežama. 

Da neće odstupati od agende svoje nove partije, pokazao je i prvi čovek Novog Beograda i buduća perjanica naprednjaka – Aleksandar Šapić. 

“Ne dirajte više ničiju decu, najlepše vas molim. Nije vredno”, napisao je na Tviteru, uz pismo gde obrazlaže svoj stav.

“Svakom roditelju su njegova deca svetinja i onaj roditelj koji za svoje dete nije spreman živo da da, nije roditelj. Aleksandar Vučić uz sav svoj politički uticaj i autoritet koji ima je na kraju krajeva, kao i svako od nas, samo roditelj i čovek od krivi i mesa, koji svoju decu voli najviše na vestu i sve će uraditi da ih zaštiti”, branio je Šapić svog lidera, da bi zatim uputio poruku onima koji se usude da urade suprotno.

“Prestanite da dirate tuđu decu, molim vas, jer koliko vi volite svoju, svako isto toliko voli svoje rođeno dete. Ne igrajte se sa dečijim životima, šta god mislili o svakom od nas, najlepše vas molim, nije vredno”, poručuje Šapić.

Za početak – vrlo dobro. Šapić je položio prvi test iz oblasti naprednjačkog delovanja na društvenim mrežama. A potencijal koji je prikazao obećava jednu pristojnu karijeru u redovima vladajuće partije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare