Saša Radulović i Aleksandar Šapić
Saša Radulović i Aleksandar Šapić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/Ivan Dinić/Nova S

Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će se zalagati za uvođenje Beogradske kartice, po ugledu na Novobeogradsku karticu, koja bi pružala i preko 10.000 evra uštede na godišnjem nivou za jednu porodicu, kroz popuste prilikom kupovine, ali i korišćenja sportskih centara i bazena. Na ovu izjavu reagovao je lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i prozvao Šapića.

„Ovo je gore od Dinkićevih 1.000 evra. Primanja prosečne porodice u Beogradu su oko 700 evra. To je 8.400 evra na godišnjem nivou. Kako onda da uštede 10.000? Čak i da ne jedu? Tragikomično je kakve sve nemoguće stvari kandidati obećavaju u kampanjama“, napisao je Saša Radulović na svom Tviter profilu.

Radulović, revoltiran izjavom SNS kandidata za gradonačelnika, prozvao je i ostale SNS funkcionere, kriveći ih da zbog njihove nestručnosti propadamo.

Pročitajte još:

„Praktično svi političari su bez ikakvog ozbiljnog radnog i životnog iskustva u realnom sektoru. Preko stranke svaki Grčić misli da može da bude direktor EPS-a, Đurić da može da bude ambasador u Americi, Stafanović i Vulin da mogu da budu ministri vojske i policije. Zato propadamo“, napisao je Radulović i dodao:

„Srbiji je potreban sistem, ne vođa. Ne može jedan čovek da vodi sve, pa da je i najpametniji na svetu. Jer se onda okružuje sa nesposobnim, a poslušnim. Srbiju mora da vode ozbiljni, odgovorni, iskusni, ljudi sa najviše znanja. To je uvođenje reda i sistem u interesu građana“.

Kako je saopšteno iz SNS, Šapić je istakao da se ovakva kartica već deset godina izrađuje na Novom Beogradu, i da putem nje građani ostvaruju pravo na brojne popuste, besplatne programe i sadržaje, koje im obezbeđuje opština.

„Ako budem dobio priliku da vodim grad Beograd na isti način ćemo, kao što smo napravili Novobeogradsku karticu, napraviti i Beogradsku karticu. Naravno, ovoga puta sa daleko većim mogućnostima koje nam pruža uprava grada Beograda. Beograđani će zahvaljujući toj kartici moći da koriste na desetine raznoraznih programa koje ćemo obezbeđivati“, izjavio je nedavno Šapić.

Ipak, ova njegova izjava izazvala je brojne reakcije u javnosti, kao i kod opozicionih lidera poput Radulovića, koji su se nasmejali, ali i jasno istakli da veruju da je to nemoguće.

„Naravno da će uštedeti, ono što nemaš ne možeš ni potrošiti“, „Mislio je na Nambiju“, neki su od komentara građana.

Šapić i nije toliko iznenadio svojom izjavom, jer je javnost navikla na njegove „ispade“, poput onog kada je Šapić pokušao da amaterski montira i iseče video snimak kako bi prozvao svoje političke protivnike.

Kao i kada je pre nekolik godina tvrdio da “samo ljudska gnjida može da pređe preko SNS uvreda”.

Još 2013. godine Šapić je imao nezaboravni ispad, kada je spominjao „afričku državu Nambiju“, koja ne postoji. Verovatno je mislio na Namibiju.

Na kraju, ipak je i sam doktorat Aleksandra Šapića ispraćen brojnim kontroverzama i obavijen velom sumnji, te je upitno koliko je on zaista originalan.

BONUS VIDEO: Šapićev doktorat (ponovo) pliva u sumnji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar