Aleksandar Sapic i vila
Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/Nova.rs

Punih devet meseci porodica Pejović iz Beograda pokušava da angažuje veštaka koji bi utvrdio visinu materijalne i nematerijalne štete koju su pretrpeli zbog nelegalne gradnje potpredsednika SNS i njihovog kandidata za gradonačelnika Aleksandra Šapića. I svaki pokušaj se završi na isti način - čim čuju sa kim se ova porodica spori odbijaju slučaj ili prestanu da se javljaju na telefon.

Problemi porodice Pejović čiji dom od Šapićeve nove rezistencije deli samo pregradni zid, počeli su onog trenutka kad je potpredsednik SNS kupić kuću i započeo radove na rekonstrukciji. Prvo im je poplavio podrum, zatim je počeo da otpada plafon, a nakon što su radnici srušili zajednički odžak, počele su da se stvaraju i pukotine u potkrovlju kuće.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Uprkos svemu tome, inspekcija nije reagovala. Pravni zastupnik porodice Pejović, advokat Vladimir Gajić ranije je u nekoliko navrata rekao da ih zato smatra Šapićevim saučesnicima u krivičnom delu.

„Poenta je u tome što on gradi bez dozvole, a to je krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine. To je krivično delo i Šapićevo i izvođača radova. Sedam dopisa je poslato Gradskoj građevinskoj inspekciji zbog nelegalne gradnje Aleksandra Šapića. Pisao sam i pritužbu glavnom inspektoru grada Beograda na rad inspektora zaduženog za ovaj slučaj. Na sve to dobili smo samo jedan odgovor – da čekaju da se izjasni Šapić. U međuvremenu je i doneto rešenje. Kad sam tražio da mi ga dostave, rekli su da ne mogu jer se investitor žalio i sve je prešlo na drugi stepen. Jedino što mogu da zaključim jeste da je doneto rešenje o obustavljanju radova, inače zašto bi se investitor žalio? Uprkos svemu tome, on nastavlja sa radovima, a inspekcija mu to omogućava. To znači da su mu saučesnici”, rekao je o ovom slučaju ranije Gajić.

U međuvremenu radovi na vili su gotovi, a porodica Pejović i dalje muku muči oko pokušaja da joj se nadoknadi šteta.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Od maja meseca pokušao sam da angažujem šest ili sedam veštaka koji bi utvrdili materijalnu i nematerijalnu štetu koju smo pretrpeli zbog Šappićeve divlje gradnje. I svi su me na kraju odbili. Neki su posao prihvatali u startu, a onda bi valjda izmerili strah i interes i otkazivali bi posao u podslednjem trenutku. A svaki od njih mi je razvlačio vreme, zbog poslednjeg sam izgubio tri meseca. Otkazao mi je saradnju SMS porukom“, kaže Ljubinko Pejović za Nova.rs.

Tražio je pomoć Pejović i od Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta, ali i od Gradskog Zavoda za veštačenje.

„Oni su u prvi mah rekli da će mi pomoći, ali sam i tu samo izgubio mesec dana, jer su prestali da mi se javljaju na telefon. Imao sam sličnu priču ranije i sa advokatima. Najmanje četiri advokata odbili su moj slučaj, pokušavajući da me odgovore od nastavka borbe, uz obrazloženje da je to borba sa državnom mafijom i da je osuđena na propast“, navodi Pejović.

Bez procene veštaka, ova porodica neće moći do epiloga.

„Na osnovu izveštaja veštaka, moj advokat može da pokrene tužbu za nadoknadu štete, a možda i zahtev ra rušenjem vile, jer su radovi na njoj bili nelegalni“, zaključuje Pejović.

BONUS VIDEO: Komšije o vili Aleksandra Šapića: Narušava nam kvalitet života


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare