Foto:Nova S

Srpska napredna stranka u sredu je predala potpise za parlamentarne izbore, kao i za beogradske izbore, čiji je nosilac liste Aleksandar Šapić. Ovaj SNS kandidat je na izborima 2020. bio nosilac liste SPAS, pre nego što je svoju stranku utopio u Srpsku naprednu stranku. Na društvenim mrežama osvanule su fotografije ovih listi i jedan detalj je svima zapao za oko - Šapić nosi različite titule školske spreme na ove dve liste.

Naime, na listi Aleksandra Vučića, kandidat za gradonačelnika Šapić nosi titulu „diplomirani menadžer u sportu“.

Ipak, na njegovoj prethodnoj listi iz 2020. godine, Šapić je „doktor nauka“.

Podsetimo, Šapićev doktorat je ponovo u žiži javnosti i obavijen velom sumnje, zbog upitnosti koliko je zaista originalan.

Pročitajte još:

Šapić odjednom magično više nije „doktor“, samo nekoliko dana nakon što ga je kandidat opozicije za gradonačelnika Vladeta Janković oslovio sa „doktore“, a Šapić se toliko uvredio.

„Doktor Šapić je vrlo ljubazan, ali ideološki on i ja nismo bliski. Ja nikad nisam prelazio iz stranke u stranku, niti sam napuštao mesto na kojem sam radio i postizao neke rezultate za volju lične promocije“, rekao je nedavno Janković.

Šapić je odmah reagovao, vidno uvređen ovom Jankovićevom izjavom.

„Doktorima se obično nazivaju lekari koji leče ljude, a ne oni koji su iz bilo koje druge oblasti završile doktorske studije. To se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi“, rekao je Šapić.

Šta se to desilo u međuvremenu, od prošlih izbora do danas, pa je osim stranke Šapić promenio i svoju titulu obrazovanja.

Možda je uslov za trenutnu Šapićevu stranku niži stepen školske spreme ili je zaboravio da ima doktorat, još uvek nije poznato šta je u pitanju.

Podsećamo, sumnje da je Šapićev doktorat plagijat pojavile su se u javnosti zbog navoda da je deo doktorata „Karakteristične aktivnosti marketing odnosa u funkciji interesa individualnih potrošača“ predstavljao prevod s engleskog jezika knjige Dejvida Džobera i Džefrija Lankastera, a da pritom ova knjiga nije navedena u izvorima.

BONUS VIDEO: Šapićev doktorat (ponovo) pliva u sumnji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare