Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić izjavio je da je daleko lakše voditi jednu opštinu kada postoje direktni kanali komunikacije sa svim nivoima vlasti i istakao da je neuporediva saradnja sa Aleksandrom Vučićem i Draganom Ðilasom, sa kojim je sarađivao pre 11 godina.

„Danas su moja pozicija, iskustvo, znanje i rezultati značajno različiti. Relacije, odnos i okolnosti u kojima sam tada sa Ðilasom sarađivao i u kojima danas sa Vučićem sarađujem, toliko su različiti da nemaju nijednu zajedničku tačku“, rekao je Šapić za Blic, odgovarajući na pitanje da li mu je lakše da vodi opštinu sada kada je u koaliciji sa SNS na republičkom nivou.

Šapić je rekao da je do saradnje sa Vučićem došlo kada su ustanovili da su im pogledi na ključne strateške stvari jednaki.

„Čovek kao on, koji na ovim prostorima ima najveći politički uticaj i autoritet u poslednjih nekoliko decenija nema nikakve potrebe da ulazi u drugačije dogovore sa bilo kim, pa ni sa mnom“, rekao je on.

Šapić je dodao i da ukoliko odnos sa Vučićem bude i dalje nastavio da poprima prijateljski karakter, učiniće sve da ga sačuva jer se često zaboravlja koliko je u današnje vreme teško steći i sačuvati prijatelja.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić Foto: TANJUG/ INSTAGRAM „BUDUCNOSTSRBIJEAV“

Prema njegovim rečima, ogroman politički uticaj koji Vučić godinama nosiogolio je neke njegove dugogodišnje prijatelj i pokazao koliko su mu stvarni prijatelji, a koliko to prijateljstvo koriste na razne načine.

Upitan da li će biti kandidat SNS ili kandidat koga podržavaju SNS i Vučić, Šapić kaže da se njegova i Vučićeva saradnja zasniva na želji da se uradi nešto dobro za Srbiju.

„Ukoliko sa Vučićem budem produbljivao saradnju na bilo koji način to neće značiti da ću se poput mnogih skrivati iza autoriteta i gromnog političkog kišobrana koji on već godinama nosi“, rekao je Šapić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare