Aleksandar Sapic i Vladimir Gajic
Aleksandar Šapić i Vladimir Gajić Foto:Ivan Dinić/Nova S

“Aleksandar Šapić tvrdi da ima sve dozvole za radove na objektu na Bežanijskoj kosi. Ako je to tačno, zbog čega se onda krije i zatvara celo gradilište. Moja pretpostavka je da on zapravo ima samo odobrenje za investiciono održavanje”, rekao je za Nova.rs Vladimir Gajić, advokat Šapićevog prvog komšije, Ljubinka Pejovića, koji je protiv predsednika Opštine Novi Beograd i potpredsednika SNS podneo krivičnu prijavu.

Aleksandar Šapić je pre pola godine kupio kuću na Bežanijskoj kosi površine od 149 kvadrata. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije pišeda ta kuća ima površinu od 98 kvadrata, dok je u katastru nepokretnosti navedeno da je njena korisna površina 149 kvadratnih metara.

Pročitajte još...

Prema podacima s tog sajta, pomenuti objekat ima podrum, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje, a u katastru piše da ovaj, kao i ostali objekti u neposrednoj blizini, u trenutku gradnje nisu imali građevinsku dozvolu. Naznačeno je i da je pokrenut postupak za legalizaciju.

Na licu mesta vidi se da je u toku ozbiljno renoviranje tog objekta, a postavljena je i građevinska tabla, na kojoj je navedeno ime investitora (Aleksandar Šapić), adresa, odobrenje za radove, prijava, predviđeni datum početka i kraja radova.

Tabla je u međuvremenu prekrivena, a kako saznajemo, to je učinjeno nakon što je na društvenim mrežama objavljena njena slika, i to s adresom nove Šapićeve kuće. 

Aleksandar Šapić, kuća
Foto: Nova.rs

Zbog nelegalne gradnje, Šapića je tužio njegov prvi komšija, Ljubinko Pejović.

Gajić: Moj klijent pokušao da razgovara sa Šapićem

Advokat Vladimir Gajić za naš portal ističe da je tražio od opštine Novi Beograd da mu omogući uvid u spise kako bi mogao da se uveri da li Šapić zaista ima rešenja koja mu omogućavaju izgradnju na Bežanijskoj kosi.

Vladimir Gajić Foto: Ivan Dinić/Nova S

“Moja pretpostavka je da on zapravo ima odobrenje za investiciono održavanje. To podrazumeva da on može da vrši neke manje korekcije na objektu, ali ne i da podigne nova dva sprata”, objašnjava naš sagovornik i dodaje da je njegov klijent pokušao, pre podnošenja krivične prijave da razgovara sa Šapićem kako bi pronašli rešenje za problem koji je nastao.

“On je sve pokušao. Išao je da da razgovara sa Šapićem, ali ga je ovaj izbacio iz dvorišta”, navodi Gajić.

Podsetimo, Pejović je podneo krivičnu prijavu portiv predsednika Opštine Novi Beograd i potpredsednika SNS, Aleksandra Šapića, kao i NN lica koje izvodi građevinske radove, jer su mu, kako je naveo u prijavi, ugrozili kvalitet stanovanja, ali i umanjili vrednost njegove nekretnine nelegalnom izgradnjom.

Pročitajte još...

“Oba stana se nalaze pod zajedničkim i jedinstvenim krovom, a objekat je podeljen po vertikali. Od početka maja 2021. godine, prijavljeni Aleksandar Šapić izvodi građevinske radove na svom delu objekta, kao i na zajedničkom tavanskom prostoru. Blokiran je dosada prirodan pogled na javne površine i time je na drastičan način smanjena vrednost stambene jedinice čiji je vlasnik podnosilac ove prijave. Ljubinko Pejović je odmah prijavio nelegalnu gradnju nadležnoj građevinskoj inspekciji gradske uprave Grada Beograda i to do sada sa četiri podneska, međutim inspekcija ne preduzima ništa iz svoje neposredne nadležnosti”, ističe se u dokumentu u koji je naš portal imao uvid.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare