šabac anketa kombo
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ponovljeni izbori u Šapcu nisu, makar za sada, na birališta izmamili veliki broj građana, ali ne zbog toga što birači nisu o njima obavešteni: prema anketi koju su reporteri Nova.rs sproveli u gradu na Savi, većina ih je rezignirana ponavljanjem izbora i šokirana nepravilnostima, aktuelnim i danas i 21. juna.

Tako penzioner Milan Ninković kaže da mu kupovina glasova izgleda „neverovatno“.

„Gledao sam na televiziji. Neverovatno mi izgleda ta kupovina glasova, a ispada da će je biti sada još više. Ako je to tačno – ne vodi ničemu. U mojoj mesnoj zajednici ih, inače, nije bilo, jer je bilo regularno. Ne osećam neko specijalno nezadovoljstvo zbog načina na koji se upravlja gradom, ali ljut sam, eto, što trećina moje ulice nije uređena. Sredili su dve trećine, a tu jednu nisu, a to je inače kraj u kom stanuje i gradonačelnik. Mislim da je njegova stranka loše prošla tamo“, kaže Ninković.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vera Dobrivojević je prezadovoljna šta se i kako radi u Šapcu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ja volim estetski da je lep grad, a to što ima dosta nezaposlenih….I tu bi trebalo nešto da se uradi. Za nepravilnosti nisam čula“, kaže Vera.

Boris Savić, penzioner, ne vidi razlog za ponavljanje izbora, i tvrdi da na njegovom biračkom mestu nije bilo nepravilnosti.

„Čudo da su poništeni izbori, sve je bilo u redu. Ja sam inače socijalista. i jedni i drugi se ljute a nemaju pravo. Sud je presudio. Uopšte nije bilo ni sitnice pogrešne. Ja već 20-30 godina budem u komisiji, nikada nismo imali primedbu. Čisti izbori ko suza. Što se tiče kupovine glasova, to možda po ovim okolnim mestima, ovo gde sam ja bio, to je bilo intelektualno glasanje“, kaže Savić. Dodaje da nije zadovoljan aktuelnim gradonačelnikom, jer „priča jedno a radi drugo“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ne funkcioniše grad uopšte, prljav je, a bio je jedan od lepših gradova u Srbiji“, dodaje on.

Dušanki Gajić su izborne nepravilnosti „neverovatne“.

„Moja mesna zajednica je bila regularna, pa ja nisam izlazila na izbore. Neverovatne su mi izborne nepravilnosti. Ne znam šta da kažem na to. Nisam, nisam zadovoljna funkcionisanjem Šapca. Ja sam inače Zorkaš (radnica fabrike „Zorka Šabac“, prim. nov), radila sam 27 godina tamo, boli me duša za njom – ostale su samo mrvice. Privreda i ekonomija su pale na nejaka pleća Mlekare Šabac“, kaže Dušanka.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radoslavu Laziću u Šapcu smeta i vlast i opozicija, a trećih, boljih, kaže – nema.

„Razmišljam da li ću glasati, najverovatnije neću, pa bili su izbori jednom, šta se sad ponavljaju… Malo je to smejurija. nisam zadovoljan kako se ovo radi, smeta mi. Smetaju mi izborne nepravilnosti, ali oni su kontrolisali jedni druge. Nisu dobri ni jedni ni drugi, a trećih, boljih, nema. Nadam se da ko dođe da će probati da sredi neke stvari, jer Šabac je mnogo lep grad, a nedovoljno sređen. Prvo bih sredio ovu glavnu ulicu, da to bude šetalište sa decom, ali ovde jure biciklima, motorima, i štaju pse“, kaže Lazić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare