Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić osvrnula se na uvrede koje juče iznela u Skupštini Srbije na račun opozicionih poslanica. Ona kaže da joj nije šta je nekome smetalo u njenom komentaru.

Obraćajući se Dragani Rakić, poslanici Demokratske stranke, Božić je rekla da ona ništa nije uradila loše i da su reakcije na njen komentar – „stvar autoprojekcije“.

Pročitajte još...

„Ne znam šta vam juče smetalo u mom komentaru, da ne prolazite i ne izazivate poslanike SNS, u smislu izazivanja incidenta. To vam je bila namera. Da li vam je želja da sednete u klupe SNS kao njeni članovi i poslanici? To što ste vi moj komentar shvatili na način čiste autoprojekcije samo govori o vama“, rekla je ona.

Podsetimo, potpredsednica Skupštine Sandra Božić juče je poslanicama opozicije uputila uvredljive optužbe.

„Vidim da se pojedine poslanice opozicije, ovaj, vrlo rado prolaze kroz redove Srpske napredne stranke. Ne znam da li se preporučuju i da li bi da sede u tim redovima ili vrlo često vole da samo prođu tuda“, upitala je Božić.

Njen komentar izazvao je brojne reakcije. Poslanica  Zeleno-levog kluba Biljana Đorđević napomenula je da je to još jedna seksistička uvreda poslanicama opozicije, jer je to zvučalo kao da se one nude, kao prostitutke.

„Koleginice Božić, to što ste žena ne znači da ne možete biti seksistkinja. Ono što ste rekli je strašno uvredljivo. Nazvali ste koleginice i narodne poslanice osobama koje se nekome nude. Ako je ovde uvredljivo govoriti o ženskom bikiniju, jednako je uvredljivo, i više, ono što ste vi rekli. U danu u kome su vaši poslanici ovde takođe imali seksističko uvredljivo ponašanje prema drugim narodnim poslanicima, to je najgore što ste mogli da učinite“, rekla je Đorđević.

BONUS VIDEO: Seksističke aluzije SNS poslanika u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare