Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Pokret Samoopredeljenje odbio je danas poziv premijera Kosova Avdulaha Hotija da daju predstavnike za kosovsku delegaciju za sastanke sa Srbijom u Briselu i Vašingtonu.

Portparol Samoopredeljenja Perparim Krieziju je, nakon što je Hoti saopštio da je zatražio od opozicionih stranaka da se uključe u dijalog, poručio da ta stranka neće pozitivno odgovoriti na taj poziv.

Krieziju je na Fejsbuku istakao je ova vlada nelegitimna i nepouzdana, jer ne predstavlja volju građana i ne proizlazi iz glasa naroda na poslednjim izborima.

„Nedostaje platforma sa principima i crvenim linijama za dijalog, a nema ni široke podrške u Skupštini Kosova u kojoj to zavisi od svakog glasa Srpske liste“, naveo je Krieziju.

Prema njegovim rečima, uprkos činjenici da prioriteti moraju biti upravljanje pandemijom, ekonomski oporavak, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i društveno-ekonomski razvoj, „ova vlada je potpuno dezorijentisana i propada na svim nivoim, a bezuslovnu pažnju posvećuje procesu za koji nema planiranja, pripreme, podrške, a ni legitimiteta“.

„Kosovo može da vodi dijalog sa Srbijom tek nakon prevremenih izbora, kada ćemo dobiti vladu sa punim legitimitetom, koja obezbeđuje jedinstvo kroz platformu koja dobija podršku dve trećine poslanika i uvek polazi od reciprociteta kao principa međudržavnih odnosa“, poručio je Krieziju, prenosi Kosovo onlajn.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar