Foto: N1

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović potvrdio je, u izjavi Udruženju novinara Srbije, da je u svojoj emisiji na TV Kopernikus pozivao i podstrekivao građane na paljenje baklji po krovovima, ali je dodao da nije organizator paljenja, niti je učestvovao u tome.

„Taj poziv je bio uperen protiv razbojnika ove zemlje“, rekao je Đukanović.

Komentarišući prijavu Fondacije „Slavko Ćuruvija“ REM-u da svoju emisiju na TV Kopernikus koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima, Đukanović je UNS-u rekao da će u tome „biti još žešći“.

Fondacija „Slavko Ćuruvija“ je u sredu podnela prijavu REM protiv Televizije Kopernikus, između ostalog i zbog toga što Đukanović vodi emisiju na toj televiziji, iako zakon propisuje da funkcioner ili istaknuti predstavnik političke stranke ne može biti voditelj, spiker ili reporter u vestima ili programu aktuelnosti.

Fondacija je pozvala REM da TV Kopernikus izrekne meru zato što emisiju Đukanović koristi za „obračun sa političkim neistomišljenicima“, kao i zbog toga što je građane 4. maja pozvao na kršenje zakona i na paljenje pirotehničkih proizvoda.

Članica REM-a Olivera Zekić izjavila je za Udruženje novinara Srbije „da će Televiziji Kopernikus biti naloženo ukidanje emisije koju na toj televiziji vodi poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, do kraja izborne kampanje“, saopšteno je iz UNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare