Foto: Printscreen/YouTube/tvkcn

Članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas "da će Televiziji Kopernikus biti naloženo ukidanje emisije koju na toj televiziji vodi poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, do kraja izborne kampanje", saopšteno je iz UNS-a.

Zekić je za UNS izjavila da „Đukanović kao funkcioner i predstavnik političke stranke ne može da vodi emisiju do kraja izbora“.

„Tokom trajanja vanrednog stanja izbori su bili odloženi, zbog čega nije bilo zakonskih smetnji da je vodi“, kazala je Zekić.

U saopštenju UNS podseća da je Fondacija Slavko Ćuruvija juče podnela prijavu REM-u protiv Televizije Kopernikus, između ostalog, zbog toga što Vladimir Đukanović vodi emisiju na toj televiziji, „iako zakon propisuje da funkcioner ili istaknuti predstavnik političke stranke ne može biti voditelj, spiker ili reporter u vestima ili programu aktuelnosti“.

U prijavi se navodi da funkcioner Đukanović tokom vanrednog stanja vodi emisiju pod nazivom „Na vezi sa Đukom“, koju on koristi za „obračun sa političkim neistomišljenicima“.

Đukanović je UNS-u, komentarišući tu prijavu, rekao da će „još žešće da napada političke neistomišljenike“ u toj emisiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare