Nikola Selaković i Nana Ado Dankva Akufo
Nikola Selaković i Nana Ado Dankva Akufo Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

U Beograd su večeras povodom Samita Pokreta nesvrstanih doputovali predsednik Gane Nana Akufo-Adu i premijer Alžira Ajmen Benabderahman.

Predsednik Gane Nana Akufo-Adu doputovao je večeras u Srbiju, a na aerodromu ga je dočekao šef diplomatije Nikola Selaković. Selaković je predsedniku Gane poželeo dobrodošlicu u „rodno mesto“ Pokreta nesvrstanih zemalja i zahvalio mu što će delegacija te Srbiji prijateljske zemlje biti predstavljena na najvišem nivou na skupu povodom 60. godišnjice Prve konferencije te organizacije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je predsednika Gane dočekao uz crveni tepih, postrojenu Gardu Vojske Srbije i tradicionalnu srpsku pogaču i so, navodi se u saopštenju.

Među učesnicima Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, u Beogradu 1961. godine, bio je i prvi predsednik Gane Kvame Nkrumah, koji je sa liderima Jugoslavije, Egipta, Indije i Indonezije bio deo petorke idejnih tvoraca te organizacije. U delegaciji Gane je i ćerka predsednika Nkrumaha, koja će biti gost na komemorativnom skupu.

Predsedniku Gane će sutra biti priređen svečani doček ispred Palate Srbija, a potom će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Povodom Samita Pokreta nesvrstanih, u Beograd je večeras doputovao premijer Alžira Ajmen Benabderahman, koga je na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao je ministar finansija Siniša Mali.

Nikola Selaković i Ajmen Benabderhman
Nikola Selaković i Ajmen Benabderhman Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Takođe, večeras su u Beograd stigli i ministri spoljnih poslova Angole Tete Antoni, Libana Abdala Bu Habib i Nikaragve Denis Ronaldo Monkada Kolindres.

Bonus video – Obelisk u Beogradu povodom Konferncije nesvrstanih 1961.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar