Rodoljub Šabić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rodoljub Šabić , bivši poverenik za informacije od javnog značaja, u kojoj zemlji Vlada ne prihvati predlog Državnog revizora da smeni v.d. direktora preduzeća za puteve zbog nezakonite potrošnje stotine miliona.

„U kojoj zemlji Vlada ne prihvati predlog Državnog revizora da smeni v.d. direktora preduzeća za puteve (koji je i inače u nezakonitom statusu) zbog nezakonite potrošnje stotine miliona ali će verovatno da prihvati predlog istog v.d. direktora da poskupi putarina? A nije Nedođija“, naveo je Šabić na svom Tviter nalogu.

Državni revizori zatražili su od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ da smeni v.d. direktora Zorana Drobnjaka i da direktora imenuje u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima. Ovo proizilazi iz najnovijeg izveštaja Državne revizorske institucije, u kojem se ukazuje da je ista osoba na čelu ovog javnog preduzeća duže od šest godina, dok je zakonom dozvoljeno da to bude najviše – godinu dana.

Revizori su analizirali i kontrolisali i javne nabavke koje je sprovelo ovo preduzeće.

„Javno preduzeće ‘Putevi Srbije’, Beograd je u 2018. i 2019. godini nabavilo dobra, usluge i radove u iznosu od 51,38 milijardi dinara bez sprovedenog postupka javne nabavke, a da nisu postojali razlozi za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama“, piše u izveštaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar