Medju nama Rodoljub Sabic
Rodoljub Šabić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je povodom predstojećih izbora da je većini građana jasno "da se nešto mora promeniti", kao i da vladajuća koalicija ima opadajući rejting pred glasanje - u Beogradu i u unutrašnjosti.

„Naša je zajednička obaveza, to je moje duboko ubeđenje, da sačuvamo integritet republičkih izbora. Videćemo da li ćemo uspeti. Atmosfera u društvu u odnosu na prošlu doginu je promenjena i postaje sve jasnije većini građana da se nešto mora promeniti. I to nije pitanje političke konkurencije, već pitanje opstanka… Nije nikakva tajna kakav rejting ima vladajuća koalicija, on je osetno niži. Ne samo u Beogradu, za koji se govori da je pobeda opozicije gotovo sigurna, nego i u republici, i tamo je rejting vlasti niži“, ukazao je Šabić u emisiji „Iza vesti“ na N1.

Prema njegovim rečima, veoma lako se možemo suočćiti sa situacijom u kojoj će u toku izbora vaganje minimalnih dimenzija birti jako bitno i naravno – preglasavanje.

Pročitajte još

Slaže se sa konstatacijom da je visoka napetost u društvu i da zbog podeljenosti može doći do incidenata posle izbora.

„Ne samo u kontekstu izbora, mi smo duže vreme suočeni sa situacijom da zemlja ne funkcioniše u skladu sa Ustavom… Mi smo društvo nejednakih građana pred zakonom. Pripadnici elite i osobe oko njih mogu da rade šta hoće nekažnjeno. Neki drugi mogu da rade stvari koje su dopuštene i da budu inkriminisani i maltretirani. Zato ne smem ni da zamišljam šta bi moglo da dođe u slučaju neke krupne manipulacije i pokušaja krađe izbora“, naglašava Šabić.

Dodaje da se stvari koje ne bi smele da se dešavaju u državi, – kod nas dešavaju u kontitnuitetu.

BONUS VIDEO Kako izgleda jedan dan u kampanji? Od dimnih bombi do poruka koje stranke misle da glasači trebaju da čuju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar