Darko Glišić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu izrazio je danas zabrinutost činjenicom da Gradska izborna komisija još nije zakazala sednicu na kojoj bi trebalo da proglasi rezultate lokalnih izbora, posle ponavlanja na 27 biračkih mesta.

Ta stranka podseća da bi rezultati po zakonu morali da budu saopšteni u roku od 24 sata od zatvaranju biračkih mesta.

„Imajući u vidu na koje sve načine se vlast u tehničkom mandatu dovijala da spreči očigledni izborni debakl dosadašnje vladajuće koalicije, izražavamo bojazan da su i u ovom slučaju spremni na kršenje zakona zarad ličnih i stranačkih interesa“, navode šabački naprednjaci.

„Pobeda srpskih naprednjaka još je veća imajući u vidu katastrofalne izborne uslove u kojima su Dušan Petrović i (odlazeći gradonačelnik) Nebojša Zelenović organizovali ove izbore i sve opstrukcije koje su sproveli“, kaže se u saopštenju.

„Još samo Zelenović i Petrović da čuju za rezultate izbora, pa da zakažu sednicu Gradske izborne komisije. Čim se oporave od šoka izazvanog činjenicom da su izgubili uprkos svim lažima, krađi, kupovini glasova, ucenama birača, pretnjama i kršenju ustava i zakona Srbije“, ističe Gradski odbora SNS Šabac.

Podsetimo, Nova.rs pratila je juče održane izbore u Šapcu, koji su ponovljeni na 27 biračkih mesta, na kojima je pravo glasa imalo 28.800 građana. Kako je zabeležila naša ekipa, u gradu je već u jutarnjim satima zabeleženo nekoliko izbornih nepravilnosti, poput navodne kupovine glasova i zastrašivanja birača, a samo na jednom biračkom mestu u OŠ “Janko Veselinović” zabeleženo je sedam nepravilnosti.

Kako je juče rekao predstavnika Biračkog odbora sa liste “Nebojša Zelenović – Šabac je naš” Vladimira Gvozdenovića, zabeleženo je javno glasanje za listu Srpske napredne stranke, pokušaji kupovine glasova, ali i direktnog nagovaranja glasača da zaokruže listu Aleksandra Vučića. To se dogodilo prilikom posete članova biračkog odbora jednom biraču koji je glasao kod kuće.

Nebojša Zelenović  predvodnik liste „Šabac je naš“ je sinoć za Nova.rs rekao da niko ne može da kaže koji su rezultati izbora i da su zatražili ponavljanje glasanja na svih 27 biračkih mesta.

Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

On je naveo da su birači terani da javno glasaju, da slikaju galsačke listiće, te da je na najmanje dva biračka mesta bilo viška listića.

“Nemoguće je utvrditi rezultate izbora”, istakao je Zelenović.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar