Niš
Niš

Tihomir Perić, prvi na listi Ruske stranke u Nišu, je rekao da čeka konačne rezultate i da će onda razgovarati sa svima.

Upitan da prokomentariše objavu Srpske napredne stranke da će sa njima formirati većinu u gradu, Perić je N1 uputio na drugu adresu.

“To pitajte njih. Kada rezultati budu konačni, onda ću da komentarišem“, poručio je Perić za N1.

Prema poslednjim podacima Cesida i Gradske izborne komisije, lista okupljena oko SNS i opozicija su izjednačeni u broju mandata – 30, tako da jedan mandat Ruske vlasti predstavlja tas na vagi ko će formirati vlast u gradu.

Poslednji podaci pokazuju da je lista oko SNS u Nišu osvojila 30 mandata, koliko u zbiru imaju i Grupa građana Dragan Milić (16), „Biramo Niš“ (10), lista Sava Manojlovića (2) i Ujedinjeni (2). Ukoliko konačni rezultat ostane takav, jedan mandat Ruske stranke odlučiće ko će većinu.

Perić je i ranije učestvovao u lokalnoj vlasti u Nišu, i to kao većnik u opštinama Medijana i Pantelej. Posle izbora 2016. godine bio je zamenik šefa odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Niša.

U Gradskom veću Niša krajem 2017. godine zamenio je svog, do tada, stranačkog kolegu Bojana Krstića. Bio je predsednik Gradskog odbora SRS u Nišu, kao i član SRS od kraja devedestih do 2020. godine.

Radikalski dres nosio je sve do izbora 2020. i formalno je, na dan održavanja, napustio stranku posle 30 godina.

Tri godine posle toga, kako sam kaže, nije bio ni u jednoj stranci, niti na javnoj funkciji. Sve do marta 2023. godine, kada je izabran za poverenika Ruske stranke u Nišu i Nišavskom okrugu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare