Vuk Jeremić, Konferencija Narodne stranke Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Rukovodstvo Gradskog odbora Narodne stranke Kraljevo podnelo je ostavke na funkcije i napustilo tu stranku, što je za Danas potvrdio donedavni predsednik tog odbora Stefan Stančić, kao i vrh Narodne stranke.

O razlozima razlaza nisu govorili ni jedni ni drugi, premda se ranije o raspuštanju ovogo odbora spekulisalo u kontekstu „kazne“ za podršku predsedničkoj kampanji Zdravka Ponoša, koji je nakon održanih izbora i sam napustio Narodnu.

Gradski odbor Narodne stranke Kraljevo saopštio je da je 27. aprila 2022. godine održao sednicu na kojoj su ostavke na sve funkcije i članstvo u Narodnoj stranci podneli predsednik Gradskog odbora Stefan Stančić, potpredsednici Verica Milanović i Vladimir Savić, kao i većina članova Gradskog odbora.

„Iz poštovanja prema ljudima sa kojima smo sarađivali od osnivanja nećemo obrazlagati razloge zbog kojih napuštamo Narodnu stranku. Želimo da naglasimo da se naše političko delovanje ovde ne zaršava, a da ćemo o svim narednim koracima blagovremeno obaveštavati javnost. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim sugrađanima na dosadašnjoj podršci i sigurni smo da ćemo je i ubuduće zaslužiti i opravdati.

Svim članovima i rukovodstvu Narodne stranke se zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji i želimo uspeh u daljem radu“, navodi se u njihovom saopštenju.

Rukovodstvo gradskog odbora Narodne stranke podnelo je ostavke na funkcije i napustilo tu stranku, što je za Danas potvrdio donedavni predsednik tog odbora Stefan Stančić, kao i vrh Narodne stranke.

Stefan Stančić, predsednik GO Narodne, potvrdio je za Danas da je podneo ostavku na tu funkciju ističući da će on, kao i njegove kolege nastaviti opoziciono delovanje i ponovio da neće komentarisati razloge ostavke.

Ovu informaciju potvrdili su i iz vrha Narodne stranke, ističući da se radi o „delu rukovodstva“, te da će odbor voditi povereništvo do izbora novog rukovodstva, kako je za Danas rekao Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke.

Opširnije čitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš otišao – da li Narodna stranka ostaje među Ujedinjenima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar