Vuk Jeremić, Konferencija Narodne stranke Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Uprkos negiranjima vrha Narodne stranke da su odbori po Srbiji raspuštani jer su mimo zabrane učestvovali u predsedničkoj kampanji Zdravka Ponoša, članovi stranke tvrde suprotno. Nakon što je o ovome za Nova. rs govorio bivši predsednik Gradskog odbora Kostolac Arsenije Savić, i dojučerašnji šef GO Narodne stranke u Somboru Siniša Trnjakov potvrđuje da je iz istog razloga raspušten i njegov odbor.

Informacije o tome da su četiri odbora Narodne stranke raspuštena neposredno nakon izbora, samo zato što su učestvovali u predsedničkoj kampanji Zdravka Ponoša, objavio je prvo list Danas.

Prema njihovim informacijama, raspušteni su odbori u Somboru, Subotici, Kostolcu i Žagubici.

Na dan kada je ova informacija dospela u javnost, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić demantovao je ove navode.

Vuk Jeremić, Konferencija Narodne stranke Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Raspušten je samo jedan odbor i to zbog nepoštovanja unutarstranačke procedure. Svi ostali odbori i povereništva Narodne stranke, a ima ih više od 100 u Srbiji, i dalje su u punoj funkciji. Ponosan sam na učinak Narodne stranke i na naš doprinos zajedničkoj borbi protiv autokratskog režima na prethodnim izborima“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.

Rekao je i da je za njega, ali i za sve članove Predsedništva Narodne stranke i budućih narodnih poslanika i odbornika čista uvreda svaka insinuacija da Narodna stranka nije bezrezervno podržala Zdravka Ponoša.

Kako je naveo Jeremić, dnevnom listu Danas podmetnuta je informacija o raspuštanju četiri odbora stranke zbog učešća u kampanji Zdravka Ponoša i dodao da su članovi Narodne stranke širom Srbije skupljali potpise, učestvovali u kampanji i branili glasove koalicije i predsedničkog kandidata, koga je Narodna stranka podržala, „uprkos tome što ga je jednostrano nametnuo Dragan Ðilas“.

Prekid komunikacije

Dan kasnije bivši predsednik Opštinskog odbora Kostolac Arsenije Savić je za portal Nova.rs rekao da Jeremić nije govorio istinu.

Arsenije Savić Foto: Privatna arhiva

„Od momenta kada se u medijima i na mrežama pojavila vest da je Zdravko Ponoš viđen kao kandidat opozicije, ja sam se obradovao što je javnost prepoznala kvalitete potpredsednika Narodne stranke i odmah sam to kao i moj odbor sa zadovoljstvom podržao. Posle mojih par objava na društvenim mrežama i otvorene podrške Zdravku, pa i podrške mog odbora, nama se više niko nije javljao, sa mnom su svi iz vrha Narodne stranke prekinuli komunikaciju, potpredsednik Izvršnog odbora izbacio me je iz svih viber grupa i već tad su plasirali priču kako je sa mnom gotovo i kako sam izbačen iz stranke zbog podrške Zdravku Ponošu“, naveo je Savić za Nova.rs i dodao:

„Lično sam od poznanika, člana Izvršnog odbora Narodne stranke a nakon sednice Izvršnog odbora telefonski obavešten da su četiri odbora Narodne stranke (Kostolac, Sombor, Subotica i Žagubica) raspuštena zbog toga što su učestvovali u kampanji Zdravka Ponoša, kao i da je na sednici Izvršnog odbora to izjavio Miroslav Aleksić, da se odbori raspuštaju zbog učešća u kampanji Zdravka Ponoša. O tome postoje svedoci i ja se nadam da će i oni javno jednom sve reći“.

Inkvizitorski akt

U međuvremenu, u javnost je sa sličnim navodima izašao još jedan član Narodne stranke, dojučerašnji predsednik Gradskog odbora u Somboru Siniša Trnjakov.

On u izjavi za Nova.rs kaže:

„Navodi Danasa su potpuno tačni i očigledno je da izvor Danasa ima odlične informacije. Naime, na sednici IO Narodne stranke kojom je predsedavao Miroslav Aleksić, dana 07. aprila 2022. godine, u inkvizitorskom aktu, pored ostalih odbora raspušten je i Gradski odbor Narodne stranke Sombor, a sa ključnom elaboracijom – organizovano pružanje podrške našem predsedničkom kandidatu gospodinu Zdravku Ponošu“, kaže Trnjakov za Nova.rs.

Siniša Trnjakov Foto: soinfo.org

O Narodnoj stranci u ovom trenutku ne želi da daje bilo kakve dodatne komentare.

„Prvenstveno iz velikog poštovanja prema gospodinu Siniši Kovačeviću, gospodinu Vladi Gajiću, kao i uvaženoj Sandi Rašković Ivić, ali i iz osećaja odgovornosti i pažnje prema već dovoljno razočaranim opoziciono raspoloženim građanima. I lično smatram da zarad razvoja slobodne demokratske misli u Srbiji sve ovo mora da stane“, zaključuje Trnjakov.

BONUS VIDEO: Vuk Jeremić o sastanku Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar