Dragoslav Bokan Foto: printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Romska partija podnela je krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu protiv reditelja Dragoslava Bokana zbog toga što smatra da je koristio govor mržnje i da je vređao rumunski narod kada se obraćao potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Romske partije Srđan Šajn rekao je da očekuje da tužilaštvo uradi svoj posao i da ne ignoriše tu prijavu, kao mnoge druge.

Šajn dodaje da je efikasno postupanje tužilaštva u ovoj situaciji od izuzetnog značaja s obzirom na trenutak u kome se nalazi ukupno društvo u Srbiji.

„Svaki pojedinac, bez obzira o kome se radi, ako pokuša da izazove nacionalnu ili drugu vrstu netrpelјivosti među poštenim građanima i građankama, mora da bude kažnjen. Kada se građani podele i krenu jedni na druge onda je teško utvrditi koja je strana u pravu, ko je izazvan, ko izaziva a ko se brani… Piše nam se loša budućnost ako pravosudni organi nastave selektivo da rade svoj posao a pravdu u svoje ruke uzmu sami građani“, naveo je Šajn u pisanoj izjavi.

Bonus video: Vučić: Ja osuđujem svaki napad ali Marinika je lažov, ja Rumune obožavam

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar