Foto: A.K./ATAImages, Printscreen Twitter/MarijanNSS/csi_nick1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je pričao o dugovanjima Crvene zvezde i Partizana, te o navijačima crno-belih koji su ga prozivali. Izjavio je da Partizan duguje 26 miliona evra za porez, Crvena Zvezda "svega" tri, na šta je reagovao i narodni poslanik ispred SNS Marijan Rističević.

„Ja nikada nisam krio da navijam za Zvezdu. Tajani navija za Juventus, Melonijeva za Romu, pa su u istoj Vladi. I time se niko ne bavi, niko ne misli da je neko nameštao. Onda pomislim možda tu stvarno ima nešto. A onda kada pogledate FK i KK Partizan duguju državi 26 miliona evra. FK i KK Crvena Zvezda zbog poslednje uplate (7,3 miliona evra) duguju nešto manje od 3 miliona evra. Onda sam ped*r navijačima onog kluba, zato što ih puštamo da ne plate toliki porez. A svi drugi moraju da plate porez“, rekao je Vučić na „Pinku“.

Budući da pomenuta tema izazovi veliko interesovanje sportske javnosti, njegovo gostovanje dobilo je svoj nastavak i na Tviteru.

„FK i KK Partizan na danasnji dan zajedno duguju 26 miliona evra drzavi od cega FK 17 i KK 9 miliona evra, dok FK i KK Crvena zvezda 2.8 miliona ukupno. I onda neki pricaju ovde o nekim uspesima? Koliko je bolnica i skola moglo da se sagradi za Partizanovih 26 miliona evra?“, napisao je jedan tviteraš.

Upravo na ovaj tvit navovezao se Rističević i poručio da ugase Partizan ako smeju.

„Ugasite nas ako smete. A od UPPR-a i jeftine prodaje NIS-aa moglo se napraviti stotine bolnica, ali Crvena Zvezda bila preča. Mogao bi i Partizan da plati dugove za 2,5 odsto kao Ćoki! (Čović Nebojša, prim.aut). Kampaca mi“, napisao je on.

Korisnik Tvitera pod „nikom“ Inkognito nabrajao je šta je sve nakon toga dobio trener Partizana Željko Obradović od države, te da bi navijači Partizana trebalo da dobiju „spomenik“ od države.

Rističević je opet reagovao.

„Dobili pravo na UPPR od 20 miliona, pravo na dva kluba u ABA i KLS, donela im ptičica Kampaca od 7 miliona, a dobiće i pravo da kao Crvena Zvezda reše porez sa 2,5% od njegove vrednosti. Eto ako pobediš Zvezdu ideš na saslušanje u MUP. Ugasite Partizan ako smete“, napisao je.

Bonus video: Biljana Maletin: Vučić reaguje dnevno politički, bez dugoročne strategije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar