Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Valentina Reković, aktivistkinja pokreta Jedan od pet miliona, kojoj je sinoć u emisiji "Hit tvit" na TV Pink zabranjeno da govori o maloj Sofiji koja boluje od progresivne spinalne mišićne atrofije, navodi za Nova.rs da se ta devojčica ne uklapa u slogan SNS-a "Za našu decu". Ona kaže da su je “urlanjem i utišavanjem” njenog mikrofona sprečavali da građane obavesti o bebi koja boluje od raka i za čije lečenje se pare skupljaju SMS porukama, jer je država nesposobna.

Valentina Reković sinoć je u društvu funkcionera SPS i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića i Nebojše Krstića gostovala u „Hit tvitu“. Ona je u toj emisiji u jednom trenutku pokazala fotografiju na kojoj se nalazi predizborni bilbord SNS „Za našu decu“, pored kojeg je bio i jedan posvećen humanitarnoj akciji za pomoć teško oboleloj Sofiji, zbog čega joj je Bradićeva zapretila da će joj isključiti mikrofon.

Hittvit/Printscreen

Upitana da prokomentariše svoje gostovanje na Pinku, aktivistkinja pokreta Jedan od pet miliona, kaže za Nova.rs da izgleda da je mala Sofija bila „rak rana za glavni šraf u Vučićevoj propagandnoj mašineriji“.

„Sofija nije dete za koje se oni bore, ona se ne uklapa u njihov slogan ‘Za našu decu’, pa su urlanjem i utišavanjem mog mikrofona sprečavali da građane obavestim o bebi koja boluje od raka i za čije lečenje se pare skupljaju SMS porukama jer je država nesposobna“, ističe Reković.

Ona je navela da je TV Pink megafon Aleksandra Vučića, ali i nacionalna frekvencija, odnosno javno dobro.

„Otišli smo da megafon otmemo iz ruku Pinka i kroz njega kažemo istinu građanima Srbije koji godinama nisu čuli ni slovo istine na tom propagandnom glasilu. Uspeli smo u tome, kroz taj megafon čulo se i o Aleksandru Obradoviću, profesorkama iz Ćuprije koje su dobile otkaz zbog SNS poslanika, ubistvu Olivera Ivanovića, bogaćenju i imovini Dušana Bajatovića kao i njegovom (ne)učinku kao narodnog poslanika“, dodaje Reković.

Ona ističe da je blago rečeno bio neumesan komentar voditeljke “pa to je staro” na pitanje o sramnom spotu koji je Olivera Ivanovića stavio na listu za odstrel.

„Eto, ako pitate Vericu Bradić i Pink, onda i ubistva zastarevaju. Iskreno, osećaj dok sedite sa hijenama i lešinarima koji izjedaju Srbiju je odvratan. Jedan od pet miliona će svaku mogućnost na nacionalnim frekvencijama koristiti da narodu kaže istinu o režimu, sistemu i takvim televizijama. Otimaćemo propagandi megafon gde god možemo i kroz njega puštati isključivo istinu“, navodi Reković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare