Hittvit/Printscreen

Nakon što je voditeljka emisija "Hit tvit", Verica Bradić upitala Valentinu Reković o sukobu Sergeja Trifunovića i predstavnika Narodne stranke Siniše Kovačevića, aktivistkinja pokreta "1 od 5 miliona", pokazala je fotografiju na kojoj se nalazi predizborni bilbord Srpske napredne stranke "Za našu decu", pored kojeg je bio i jedan posvećen humanitarnoj akiciji za pomoć maloj Sofiji, koja boluje od progresivne spinalne mišićne atrofije, zbog čega joj je Bradićeva zapretila da će joj isključiti mikrofon.

„Tvitovi između gospodina Siniše i Sergeja je privatni spor. Ja imam bolji predlog“, kazala je Reković, pokazujući fotografiju na kojoj se nalaze dva pomenuta bilborda.

Na to joj je Bradićeva poručila da takve stvari može da radi u drugim emisijama, te u njenoj neće predlagati teme i koncepte.

„Ne možete to da radite. Gospođice Reković, isključiću vas. To nije korektno što radite, to nema veze sa temom. To nije deo teme, niste me ni pitali da li možemo da skrenemo na neku drugu temu. To je stvarno nisko što radite“, rekla joj je Bradićeva, dok je Bajatović upitao Reković koliko su predstavnici njenog pokreta sakupili novca za malu Sofiju.

„Da li ste dali po dinar za tu devojčicu? Već smo dosta pomogli tom detetu“, poručio je Bajatović.

Reković: Ko vam je dostavio spot o Ivanoviću

Predstavnica pokreta „1 od 5 miliona“ Valentina Reković upitala je u emisiji „Hit tvit“, ko je dostavio televiziji Pink propagandni spot usmeren protiv Olivera Ivanovića, ističući da su mu na taj način nacrtali metu na čelu. S druge strane, politički analitičar Nebojša Krstić rekao je da je reč o logičkoj grešci i da se taj spot ne može povezati sa slučajem ubistva. U emisiji je takođe gostovao funkcioner SPS i direktor „Srbijagas“, Dušan Bajatović koji je televiziju N1 nazvao „Soroševom trubom“.

U svom obrazloženju zbog čega je prihvatila poziv televizije Pink, nakon nekoliko odbijanja, Reković je istakla da ne gleda tu televiziju, jer je ona „megafon predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, ali da je sada došla u emisiju „Hit tvit“ zato što je nacionalna frekvencija javno dobro.

„Došla sam ovde da bih rekla istinu građanima Srbije. Ko je dostavio Pinku film o Oliveru Ivanoviću, kojga ga je stavio na listu za odstrel? Nacionalna frekvencija mora da bude javno dobro, oni koji je poseduju moraju istinito da informišu građane, što Pink ne radi. Na ovoj televiziji nismo mogli da čujemo za različite afere o ovoj vlasti. Ova televizija nije izveštavala o Aleksandru Obradoviću koji je objavio da je firmu Krušik oštetitio otac ministra policije Nebojše Stefanovića. Taj čovek je bio nepravedno u zatvoru“, rekla je ona.

S druge strane analitičar Nebojša Krstić rekao je da je stav koji iznosti Reković „logička greška“.

„To što se nešto desilo, ne znači da se desilo zbog toga što je prethodilo“, rekao je on.

Bajatović: N1 je je Soroševa truba

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je da gleda isključivo televizije i Pink i N1. On je naveo da, ukoliko je Pink „Vučićev megafon“, da je ona i N1 „Soroševa truba“.

„Slabo gledam televiziju, gledam Pink kao ‘Vučićev megafon’ i N1 kao ‘Soroševu trubu’ u Srbiji. Kolegama Valentine Reković smeta Vučićev megafon na Pinku, a ne smeta im Soroševa truba u Srbiji.
„Meni se čini da je ta truba glasnija od ‘Vučićevog megafona'“, rekao je on.

Bajatović je rekao da postoji prostor za kritiku aktuelne vlasti, te da i njemu ponekad dođe da razveže jezik.

„I meni ponekad dođe da razvežem jezik, jer mi se neke stvari ne sviđaju. Ima mnogo bandi na lokalu, a fakturu dostavljaju vladi i Vučiću“, navoi Bajatović.

Da neki Hans ima platu kao ja, onda ne bi bio problem

Odgovarajući na pitanje voditeljke da li mu je neprijatno što ima visoka primanja, Bajatović je rekao da najveći deo novca prima od međunarodnih kompanija.

„Da neki Hans, Džon ili Toni imaju takvu platu, to ne bi bio problem. Da neko od njih sedi ovde, to ne bi bilo pitanje. Ja sam za posao koji obavljam od Srbiji značajno manje plaćen od kolega koji obavljaju slične poslove“, kazao je Bajatović, rekavši da nije razumeo postavljeno pitanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare