Foto: N1

Predsednik GO Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković rekao je da je odlukom gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića od 29.04.2021. godine, doneto je Rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti informisanja za 2021. godinu, te kazao da je ta sredstva podelio po partijskom zadatku.

Novaković ističe da ne postoji ni jedan deo tog novca koji je deljen objektivno i profesionalno.

„Prvo, potpuno je šokantno da se ogromna sredstva usmeravaju prema medijima koji uopšte ne izveštavaju iz Novog Sada. Možda SNS ima stranački interes da upravo ti mediji dobijaju budžetska sredstva, ali interes građana Novog Sada je da sredstva budu dodeljena medijima koji objektivno i nepristrasno prate događaje iz javnog i političkog života Novog Sada. Inače, reč je o medijima, koji se favorizuju ne samo u Novom Sadu nego i u drugim opštinama i gradovima sa teritorije AP Vojvodine, prilikom podele ‘medijskog kolača“, ističe Novaković.

On se pita zašto bi građani Novog Sada plaćali određene sadržaje.

„Postavlja se logično pitanje zašto bi građani Novog Sada plaćali programe RTV Pančevo, kao jednog od vlasnika agencije Tanjug, a da pritom agencije Beta i Fonet, kao uzorne medijske kuće ostanu bez ikakve budžetske podrške? Koji je interes Novog Sada da se ‘Adria media’ grupi Igora Žeželja, vlasnika portala i lista Kurir, dodele sredstava u visini od 900.000,00 dinara za tri projekta? Zašto portal Mondo koji nikad ne izveštava o relevantnim i važnim temama za građane Novog Sada dobija 2.400.000,00 dinara?“, nastavlja Novaković i dodaje:

„Biće zanimljivo videti kako će sredstva u visini od 1.800.000,00 pravdati Digital media za projekat (24/Sedam: Novi Sad). Doda li se tome i bizaran detalj da izvesni Milan Šveljo iz Crvenke za projekat ‘Čist Novi Sad’ dobija 700.000 dinara, ovaj skandal dobija i posprdnu notu. Dakle, osnovni smisao da građani  Novog Sada budu istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisani ovom odlukom gradonačelnika Miloša Vučevića je grubo i cinično izigran. Ovom odlukom se ne finansiraju nezavisni mediji nego propagandna mašina SNS-a“, zaključio je Novaković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar