Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kompanija "Milenijum tim" preko advokatske kancelarije "Stojković" reagovala je na intervju Vuka Jeremića, lidera narodne stranke, dat portalu Nova.rs pod naslovom "Jeremić: Milenijum tim veliki korupcionaški zalogaj"

Njihovo reagovanje prenosimo u celosti.

„Narodna stranka i njeni čelnici nastavljaju političku kampanju protiv jedne privatne domaće kompanije, a što su i sami objavili. Nažalost u toj kampanji koriste i jedan broj medija, saopštavajući im zapaljive, a u suštini ili potpuno netačne ili lako proverive informacije.

Za tvrdnje da Milenijum tim posluje na koruptivan način, gospodin Jeremić će morati da iznese dokaze pred odgovarajućim sudom. Protiv njega kao i protiv drugih aktivista stranke, već su podnete tužbe za prethodno izrečene neistine, a biće podnete i za nove dezinformacije koje plasiraju u svojoj svakodnevnoj kampanji.

G. Jeremić će morati da objasni tvrdnju da je Milenijum rizorts u kupovinu Vranjske Banje uložio 1,885 miliona evra, jer je za ovu kupovinu izdvojeno nepunih osam miliona evra. A sem toga, u razvoj Vranjske Banje biće investirano još 90 miliona evra. Značaj takve investicije za jednu nerazvijenu opštinu na jugu Srbije, političar Jeremićevih ambicija bi morao da ceni.

Milenijum tim je kompanija sa skoro 1.000 zaposlenih i među svojim partnerima ima velike strane i domaće kompanije. Naravno, ima partnerstva sa javnim sektorom, ali ne znamo zašto bi to bilo nedozvoljeno ili nezakonito.

Tvrdnje da naša kompanija do poslova dolazi bez tendera, da poslove naplaćuje avansno i ne izvršava ih – predstavlja najbezočniju laž, što znaju svi partneri sa kojima je Mileniju tim radio.

Na kraju, iz izbora reči i primera jasno je da g. Jeremić vodi političku kampanju kojom želi da impresionira običnog čoveka, iako u njoj ne iznosi ama baš ništa novo. Tako predsednik Narodne stranke ‘otkriva’ da Milenijum tim ima povezana lica (što se vidi u svim zvaničnim izvorima), pa čak i to da je firma Milenijum Rizorts deo našeg sistema Milenijum tim. Ovo je zaista bilo toliko skriveno da se u kampanji Narodne stranke moralo otkriti i saopštiti narodu.

G. Jermeić manipuliše i imenom američke kompanije Mariot, kao i imenima čelnika Republike Srbije. On takođe ‘otkriva da Mariot nije investitor u Vranjsku Banju, iako je za to ‘otkriće’ bilo dovoljno da sasluša naše zvanično saopštenje posle potpisivanja ugovora sa američkom stranom.

Naime, ni jednog trenutka nismo tvrdili da da Mariot investira u dva hotela u Vranjskoj Banji, jer investitor je naša, domaća kompanija Milenijum Rizorts, čime se ponosimo i što nikako ne želimo da skrivamo.

Jasno nam je da g. Jeremić i Narodna stranka vode političku kampanju u koju su iz nama nepoznatih motiva uključili kompaniju Milenijum tim. nažalost, on u tu kampanju uključuje i deo medija, koji nasedaju na ovakve tabloidne optužbe“, piše u reagovanju Milenijum tima koje je dostavljenoj našoj redakciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare