Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Zrenjaninu da je kompanija “Milenijum tim” od lokalnih vlasti dobila 400 miliona dinara za razminiranje prostora na kome se gradi fabrika Linglong u ovom gradu.

„Milenijum” tim je iz budžeta dobio novac da bi očistio zemljište od eksplozivnih ostataka rata. “Milenijum tim” je taj posao, za koji nema nikakve posebne stručne reference, po izjavama svedoka, obavljao manje od sedam dana, jedva da su zakopali par centimetara zemlje. To znači da su zarađivali nekoliko miliona dinara na sat“, rekao je Jeremić za KTV Zrenjanin.

Jeremić je postavio nekoliko pitanja kompaniji “Milenijum tim”, ali i zvaničnicima Grada Zrenjanina.

„Da li je bilo tendera za ovaj posao? Ko je odobrio ovaj projekat? Ko je napravio procenu vrednosti? Gde je završio taj novac? To je novac iz budžeta, novac svih nas“, upitao je Jeremić. On je istakao da će Narodna stranka nastaviti da razotkriva poslove “Milenijum tima”, „jedne od najorganizovanijih platformi za isisavanje novca iz državnog budžeta“.

„Nastavićemo da postavljamo pitanja kako “Milenijum timu” tako i državnim organima i lokalnoj samoupravi, kao i svim ostalim institucijama sa kojima “Milenijum tim” radi i prihoduje astronomske cifre“ poručio je Jeremić.

Gasifikacija Smedereva

Ovo ni izbliza nije jedini slučaj sumnjivih poslova u kojima učestvuje „Milenijum tim“. Nedavno su predsednik i potpredsednik Narodne ukazali i na potencijalno koruptivan posao u Smederevu.

„Gasifikacije je u ovde krenula 2011. godine, taj prvi izvođač bila je firma ‘Telekomunikacija Blace’, da bi ubrzo ceo posao preuzeo Milenijum tim. Ovo što se dešava i u drugim gradovima – a to je da se avansno plate radovi, koji iznose desetina miliona evra, a da se radovi rade i po 10 godina. Danas, najveći deo Smedereva nema gas, iako je država investirala u sekundarnu mrežu, ali nažalost i dalje nema upotrebne dozvole. Pare su potrošene pre 10 godina i to je pitanje koje građani treba da postave državi. Milienijum tim nije nikakav strateški partner, oni čak nisu ni izvođači. Oni su ugrađivači opreme i oni koji uzimaju novac“, rekao je Aleksić i objasnio kako izgleda izleda projekat gasifikacije koji sprovodi Srbijagas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare