Ratko Mladić se šepuri po Beogradu (FOTO)

Politika 13. jul. 202113:35 > 13:5041 komentara
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Više od mesec dana nakon potvrđivanja presude generalu Ratku Mladiću na doživotnu robiju za genocid u Srebrenici i zločin protiv čovečnosti tokom rata u Bosni i Hercegovini, u Beogradu i dalje osviću grafiti podrške. Preko noći na opštini Novi Beograd osvanula su dva, jedan na kružnom toku kod zgrade opštine, a drugi u Bulevaru Zorana Đinđića.

General Ratko Mladić 8. juna je pravosnažno osuđen pred sudom u Hagu na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH. Žalbeno veće odbacilo je sve žalbe Mladićeve odbrane, ali i Tužilaštva.

Nakon presude jedan deo srpske javnosti bio je razočaran, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u video obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN svim Srbima da drže glavu gore i da srpski narod nije osuđen ni za šta.

Strasti se, međutim, i dalje ne smiruju, a glavni grad ponovo dobija grafite i poruke, slične onima koje smo gledali devedesetih godina. Kao da nismo odmakli ni pedalj…

Grafit, Ratko Mladić, Novi Beograd
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tako je Bulevar Zorana Đinđića dobio transparent na kojem piše „Bulevar Ratka Mladića“, dok je u blizini kružnog toka kod opštine Novi Beograd dobio novi grafit sa likom Mladića.

Grafit, Ratko Mladić, Novi Beograd
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsećanja radi, nakon izricanja presude pojavio se skandalozni mural s njegovim likom u Vranjskoj Banji, na zidu stadiona FK Mineralac.

Ovo nije rezervisano za Srbiju, širom BiH nicali su murali posvećeni generalu Mladiću, a prilikom njihovog obilaska odlazeći visoki predstavik Valentin Incko naišao je i na jedan visok 25 metara i tom prilikom rekao:

Šok, grč i neverica“, rekao je Incko opisujući svoje osećanje kada je u tom gradu video puno, kako je naglasio, „velikih murala s likovima velikih ratnih zločinaca“.

„Shvatio sam da je nužno poslati SOS širom civilizovanog sveta …“, poručio je Incko.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar