Foto: Miljana Isailović/Nova.rs, Video/N1, gadzinhan.rs, Shutterstock/Dejan Trajkovic

“Dokumenta koja sam dobila od Ministarstva rudarstva i energetike potvrdila su ono u šta sumnjam od početka, da postoji sukob interesa i nezakonito delovanje i da je predsednica Skupštine opštine Gadžin Han Marija Cvetković direktno povezana sa uništavanjem Opštinske direkcije za izgradnju, kako bi njena porodična firma preuzela poslove iz njene nadležnosti”, kaže za Nova.rs poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević povodom slučaja u koji je upletena funkcionerka Srpske napredne stranke, a koji je krajem prošle godine uzburkao strasti u ovoj opštini.

Cela priča samo na prvi pogled zvuči komplikovano.

Suština je u tome, kako od samog starta tvrdi Jelena Milošević, da je opštinska funkcionerka učestvovala u nameštanju posla firmi svog devera. A sad kaže da za to ima i nove dokaze.

U opštini Gadžin Han nalazi se kamenolom. Opština je odatle godinama iskopavala materijal kojim je posipavala atarske puteve širom Gadžinog Hana i okoline. To je činjeno preko Opštinske direkcije za izgradnju, jer je to najjeftinija varijanta.

Kamenolom Gadžin Han

“Firma devera Marije Cvetković je prijavila Direkciju za nelegalno eksploatisanje, iako je to i ona činila kada je bila predsednica opštine i Ministarstvo rudarstva i energetike je zabranilo Direkciji eksploataciju kamena. Na taj način se Direkcija praktično gura u stečaj, a tamo radi 50 ljudi koji mogu da ostanu bez posla, u Gadžinom Hanu koji je izuzetno nerazvijen, a sve kako bi neki došli do još malo para“, otkrila je Milošević u decembru prošle godine.

Niš vrtić Pčelica
Jelena Milosevic Foto: Miljana Isailović

Sada za Nova.rs otkriva da je upravo marija Cvetković prisustvovala inspekcijskom nadzoru kao “zainteresovano lice”.

“U zapisniku o inspekcijskom nadzoru Ministarstva energetike i rudarstva jasno piše da je Boban Cvetković, dever Marije Cvetković, prijavio Direkciju za nelegalnu ekspoataciju krečnjaka na kamenolomu “Mandara”, iako je Marija Cvetković tvrdila da nije. U zapisniku takođe jasno piše da je Marija Cvetković, predsednica SO Gadžin Han, prisustvovala inspekcijskom nadzoru kao “zainteresovano lice”. Koji je interes Marije Cvetković da prisustvuje inspekcijskom nadzoru kao lice ispred firme “Boban Cvetković” ako je u svojim izjavama tvrdila da nema veze sa pomenutom firmom”, pita Jelena Milošević.

Ističe da je zapisnik direktni dokaz umešanosti Marije Cvetković u aferu “kamenolom”.

Marija Cvetković Foto: gadzinhan.rs

“Klupko se odmotava, podsetiću da smo protiv bivše načelnice OU Gadžin Han Ljiljane Petrović podneli krivičnu prijavu, jer rešenje o odobravanju istražnog prava firmi “Boban Cvetković” nije zavedeno u pisarnici iako je moralo da bude, zbog čega opština nije mogla da uloži žalbu na šta je imala pravo. Ovaj zapisnik otvara potpuno novu dimenziju mogućih zloupotreba od strane drugih opštinskih funkcionera. Najpre ću se obratiti Agenciji za sprečavanje korupcije i drugim nadležnim organima u cilju utvrđivanja moguće krivične odgovornosti svih umešanih”, kaže Milošević za Nova.rs.

Podsećanja radi načelnica Opštinske uprave u Gadžinom Hanu Ljiljana Petrović smenjena je pod optužbom da je rešenje Ministarstva energetike o tome da istražne radove u kamenolomu dobija privatna firma sakrila od opštine. Na taj način je onemogućila opštini da se žali.

Privatna firma koja se spominje je upravo ona u vlasništvu devera predsednice Skupštine Opštine Gadžin Han Marije Cvetković.

BONUS VIDEO: Kamenolom spoticanja u Gadžinom Hanu: Javnom preduzeću preti stečaj zbog porodične firme predsednice Skupštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar