Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović od nedavno se spominje kao još jedna visoka funkcionerka Srpske napredne stranke, pored ministra Nebojše Stefanovića, čiju su smenu tražili stranački odbori širom Srbije. Da nije u velikoj milosti u vrhu partije govori i saznanje Nova.rs da je na poslednjoj sednici Predsedništa došlo do rasprave između nje i predsednika stranke Aleksandra Vučića oko kandidata za gradonačelnika.

Da podsetimo, na toj sednici članovima Predsedništva SNS saopšteno je da će doći do spajanja ove stranke sa SPAS Aleksandra Šapića. Ova informacija je prihvaćena bez gotovo ikakvih protivljenja, međutim, u delu u kojem se razgovaralo o budućim gradskim izborima, Obradović je iznela predlog da Srpsku naprednu stranku treba da predstavlja žena.

Kako saznaje Nova.rs ministarka je iznela ovaj predlog, pravdajući ga istraživanjima koja govore da bi upravo žena najbolje prošla kao nosilac liste za gradske izbore.

„Ona je govorila o istraživanjima koja to pokazuju, te da bi se na taj način pariralo i potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić, čija popularnost sve više raste“, kaže naš sagovornik.

Marija Obradović Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Njena ideja, kako je dodao, nije naišla na dobar odziv, a predsednik stranke pozvao je Obradović da kaže koja tačno istraživanja to govore.

„To je bilo vrlo zanimljivo, pogotovu što je rečeno nakon toga da Šapić prelazi u SNS, pretpostavlja se sa ciljem da upravo on bude izbor stranke za gradonačelnika“, kaže naš sagovornik.

Neposredno nakon ove sednice Predsedništva počelo je i glasanje u svih 169 odbora Srpske napredne stranke, kada su odbornici mahom glasali za nepoverenje ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, a sporadično su se pojavljivali slični zahtevi i u vezi Marije Obradović, ali i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Nakon najava medija da će Aleksandar Šapić biti izabran za novog potpredsednika SNS, spekuliše se i da će lider SPAS doći upravo na mesto Marije Obradović, koja se na ovoj funkciji nalazi od 2016. godine.

Ministarka Obradović juče nije odgovarala na pitanje Nova.rs ovim povodom.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare