Marija Obradovic
Marija Obradović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Marija Obradović biće sledeća ministarka koja će biti smenjena iz Srpske napredne stranke, piše dnevni list "Danas" u štampanom izdanju za utorak, 18. maj.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, prema saznanjima dnevnog lista Danas, biće sledeća žrtva unutarpartijskog sukobljavanja unutar Srpske napredne stranke.

Nakon što se odbori širom Srbije i stranački organi budu izjasnili oko smene ministra Nebojše Stefanovića, Danas kaže da će sledeća političarka koja je na „ledu“, Marija Obradović.

Kako piše Danas, ministarki se zamera uloga u aferi Gakovo. U pitanju je farma svinja čiji je vlasnik tobože sarađivao sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

Sa druge strane, neko će i dobiti visoke funkcije. Danas piše da bi visoke funkcije mogla da dobije Marina Raguš, poslanica SPAS-a i bivša članica Srpske radikalne stranke.

Obradović je četiri puta bila narodna poslanica ispred liste okupljene oko SNS (2012, 2014, 2016, 2020). Nakon što je izabrana na mestu ministarke državne uprave i lokalne samouprave, njen mandat je automatski prestao.

Ministarka je 2016. izabrana i na mestu potpredsednice stranke.

 

Komentari

Svi komentari (12)