Marinika Tepic
Marinika Tepić Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je za Nova.rs da ta stranka u programu "Dan posle" ima jasno definisan plan kojim će sav novac, koji se koruptivnim radnjama odlio iz državnog budžeta, morati da bude vraćen. Ona je istakla da, pre svega, misli na velike poslove firmi u kojima su na rukovodećim pozicijama braća javnih funkcionera i kojima su dodeljivani višemilionski državni ugovori "na sumnjiv i koruptivan način".

Tepić je podsetila da je „bratija Kisić“ poslednja u nizu sumnjivih familijarno-bratskih kombinacija koje „naveliko ispumpavaju“ novac iz republičkog budžeta. Ona se osvrnula i na nevešto demantovanje ministarske Darije Kisić Tepavčević u kojem je rekla da je njen brat „samo inženjer u firmi, a ne direktor“, navodeći da ministarka „nije ni trepnula, dok je lagala“.

„Neverovatno je sa kolikom dozom arogancije je ministarka zapravo slagala javnost. To nije bilo demantovanje, već čista laž. A svi, jednim klikom, možemo da proverimo da je njen brat direktor“ rekla je Tepić.

Ona je ponovila da je došla do proverenih i pouzdanih dokumenata, prema kojima je kompanija ministarkinog brata „Nites“ sa svojom partnerskom firmom „Khaoticen“ za šest meseci prihodovala više od 16 miliona evra iz budžeta Republike Srbije i istakla da će „sav taj novac morati da bude vraćen građanima“.

„Nije dovoljno da oni koji su to radili kažu da je bilo sve po zakonu. Istražićemo da li je zarada stečena na koruptivan način i da li je bilo trgovine uticajem – a jeste je bilo. Ovde su mahom posredi javne nabavke sa isključivo jednim ponuđačem i to se može dokazati. Koruptivna dela su, inače, vrlo specifična i najteže dokaziva, ali mi ovde već imamo standardne koruptivne kombinacije. Što je najgore, oni se više i ne kriju“, precizirala je ona.

Potpredsednica SSP se upitala i na koga li su sada preusmereni poslovi firme „Asseco“ u kojoj je direktor bio brat Ane Brnabić, a koja je takođe dobijala državne ugovore.

Ona je za Nova.rs rekla, da je o koruptivnim radnjama te firme, ranije obavestila tri svetske berze kao i centralni bord direktora, dodajući da joj je pre nekoliko dana stigao odgovor Asseco borda, u kojem je potvrđeno da je njena prijava „ušla u proceduru“.

„Dakle, apsolutno osnov sumnje i kod njih postoji. Ova raskrinkavanja bratije Vučić, Mali, Brnabić i Kisić ostavljaju temeljnu arhivu za naš ‘Dan posle’. To je državni novac i taj novac će morati da se vrati u budžet. Ne izlazim ja da mašem papirima tek tako, to su sve provereni podaci i na svakom papiru piše koliko su zbog odlivanja iz budžeta, manje plate, manje pomoći zdravstvenim radnicima, manje obroka za decu… To je evidencija koju ja pravim, jer od njih je uzeto, da bi novac otišao u privatne džepove“, zaključila je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar