Rasim Ljajić Foto:N1

Rasim Ljajić izabran je danas za predsednika Socijaldemokratske partije (SDP) Srbije, na Trećem kongresu stranke, koji je održan onlajn.

Za izbor Ljajića opredelilo se ukupno 17.946 članova partije koji su od 20. do 30. novembra imali pravo da na potpuno otvorenim listama, bez unapred predloženih kandidata, glasaju za novo rukovodstvo SDP Srbije, saopšteno je iz te stranke.

Za potpredsednike SDP Srbije izabrani su Tatjana Matić, Bisera Buhić, Marija Labović, Jug Radivojević, Nenad Ivanišević i Jasmina Karanac. Za novog generalnog sekretara izabran je Uroš Kandić, za predsednika Izvršnog odbora Branko Gogić, za predsednika Političkog saveta Vladimir Nikolić, a za portparola Vesna Antić.

Izabrano je i 250 članova Glavnog odbora SDP Srbije.

Na Trećem kongresu SDP Srbije usvojene su i izmene Statuta, kao i programski dokument pod nazivom „Manifest 2020“, koji definiše programska načela stranke, kao i partijske ciljeve u 10 ključnih oblasti.

Doneta je i odluka da partija od 15. januara počne kampanju za predstojeće predsedničke, parlamentarne i gradske izbore u Beogradu, uz poštovanje svih epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar