Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Nakon što je član predsedništva SNS Nikola Selaković saopštio je da će kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Skupštine biti Vladimir Orlić, oglasila se Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić.

„Vladimir Orlić je najbolji reprezent svega onog nakaradnog što predstavlja SNS. On nastupa sa pozicije moći, bahat je, agresivan u komunikaciji,  latentno preti političkim neistomišljenicima, laže, spinuje, vređa svoje sagovornike,  osion i arogantan prema prema svima, a jedino beskrajno ponizan pred Vučićem. Dakle, idealan kandidat za predsednika skupštine neke neslobodne i nedemokratske države. Zastrašujuće je što je ta država upravo današnja Srbija“, prokomentarisala je.

Nakon jučerašnje odluke REM-a da nacionalne frekvencije ostavi televizijama Pink, Hepi, Prva i B92, Rakić je iznela svoje mišljenje, o kako ona kaže kršenju medijskih prava. 

„Dodeljivanje nacionalnih frekvencija medijima koji su osvedočeni kršioci medijskih zakona, koji ne ispunjavaju elementarne uslove da ih uopšte smatramo medijima već propagandnim oružjem Aleksandra Vučića i izbor Vladimira Orlića koji u nekoj normalnoj državi ne bi imao šta da traži u politici, a kamoli da bude predsednik parlamenta, u roku od samo 24 h  još jedan je dokaz u kakvoj razorenoj državi mi živimo. Pokazalo se da je Demokratska stranka bila u pravu što posle izbora nismo otišli na konsultacije kod Vučića i time učestvovali u lažnom smirivanju tenzija.  Sramna odluka REM-a i izbor Orlića za predsednika Skupštine govori nam da nema nikakvog smirivanja tenzija, naprotiv, prave bitke sa mafijaškim režimom su tek pred nama“, rekla je Rakić.

Podsetimo, Srpska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva na kojoj je odlučeno da kandidat naprednjaka za novog predsednika Narodne skupštine bude Vladimir Orlić (39).

„Odlučeno je da podmladimo rukovodsto, kako Narodne skupštine, tako i Vlade Srbije“, rekao je funkcioner naprednjaka Nikola Selaković nakon sednice.

Bonus video: Selaković saopštava odluku Predsedništva SNS o kandidaturi dr Vladimira Orlića za predsednika Narodne skupštine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare