Foto: Printscreen/Tanjug

Mnistar spoljnih poslova Nikola Selaković saopštio je da "Albanci pripremaju pakao na Kosovu i Metohiji" i da će se predsednik Srbije tim povodom obratiti narodu.

„Konstatovali smo ozbiljnu zabrinutost povodom činjenice da Albanska strana na KiM priprema bukvalno pakao u narednim danima. Vučić će se danas sresti sa predstavnicima Srba. Situacija na Kosovu i Metohiji kulminira. Više o tome uveren sam da će o tome u svom obraćanju sutra uveče govoriti predsednik Vučić“, rekao je Selaković.

„O konkretnoj situaciji, merama ali i težini naše situacije koja je izuzetno i teška i komplikovana sutra će govoriti predsednik lično“, rekao je Selaković.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković istakao je danas da jednostrane mere, koje je Priština do sada donosila po ko zna koji put, nikada nisu ništa dobro donele.

Selaković je, na pitanje na koji način će se Srbija odnositi prema situaciji na KiM u vezi sa srpskim ličnim kartama, te preregistraciji vozila na RKS tablice, rekao da je uveren da će se Srbija ponašati kao i do sada od kada je Aleksandar Vučić u vlasti, od kada je bio ministar odbrane do sada kada je predsednik, tako da ćemo povući najbolje moguće i najmudrije poteze.

„ Mi smo od samog početka pokazivali i pokazujemo koliko smo za dijalog, mirna, diplomatska sredstva, za odsustvo jednostranosti, jer to obesmišljava svaki dijalog koji se vodi“, objasnio je Selaković.

On je istakao da će o konkretnoj situaciji i merama koje ćemo preduzimati i o težini naše pozicije, koja je, kako kaže, izuzetno teška i komplikovana, imajući u vidu međunarodne i regionalne okolnosti, govoriti predsednik Vučić .

„To najodgovorniji autoritet u Srbiji koji je umeo do sada da prepozna put kojim u takvim teškim okolnostima Srbija treba da ide“,istakao je Selaković.

Kako je rekao „naši najveći saveznici u ovakvim situacijiamasu naša mudrost i strpljenje“.

„Moramo time da se naoružavamo koliko možemo, i da shvatamo šta nam je zadatak da čuvamo. Da sagledamo, naravno, celinu situacije. Da shvatimo ko Prištinu podržava u takvim jednostranim namerama i da pokušamo da branimo i spasavamo naše državne interese na Kosovu“, podvukao je on.

Upitan za povlačenje priznanja nezavisnosti čime se bavi njegovo ministarstvo, rekao je da država nije izlazila sa nazivima država, ali je obaveštavala kada je imala nova povlačenja.

„To je moj posao dok sam na funkciji i svakog ko na njoj bude u budućnosti. To je važna stvar za jačanje naše pozicije i odbrane interesa“, istakao je on.

Sednica predsedništva SNS:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare