Vesna Rakić Vodinelić Foto: Novi Optimizam

Profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union Vesna Rakić Vodinelić je za nedeljnik NIN izjavila da je u Srbiji osnovni problem to što premijerka ne zna šta joj je posao, dok je za javnu tužiteljku rekla da se na tom mestu održava ćutanjem.

Rakić Vodinelić je rekla da se premijerka Ana Brnabić u svemu pokorava predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ne razumevajući vladu da treba da vodi ona, a ne „njen predsednik“.

Rakić Vodinelić smatra da je u očima Ane Brnabić Srbija „svedena na predsednika s svojim pratećim vokalima“, pa ne čudi što je premijerka članicu Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavetu Vasilić optužila da napada predsednika čim je pomenula predsednikovog brata.

„Njena reakcija je samo odjek njegove, sa nešto više loše povezanih reči. Tako je u autokratijama“, rekla je Rakić Vodinelić.

Ona smatra da se primenjuje metod komunikacije „na koji smo navikli kao na Pavlovljev refleks“, a to je da se bilo koja kritika nekoga iz Vučićeve porodice karakteriše kao „napad na predsednika i samim tim i na Srbiju“.

Navela je da je osnovni problem što ne postoji društvena svest o vladavini prava, a postoje „ljudi čije se ime ne sme pomenuti, poput (predsednikovog brata) Andreja Vučića koji je dobio sve sudske sporove koje je pokrenuo“.

„Tužiteljka Zagorka Dolovac na indicije o ozbiljnim koruptivnim delima istrajno ćuti, a kada bi digla glas protiv državne korupcije, ne bi više bila na tom mestu“, smatra Rakić Vodinelić koja je rekla da s takvim javnim tužiocem društvo i država „nemaju šansu za vladavinu prava nad samovoljom“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare