Milan Radojičić i Goran Rakić Foto:printscreen/RTS

rpska lista donela je danas odluku da učestvuje na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i poziva građane da se odazovu u što većem broju, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

On je na konferenciji za novinare rekao je da je ta odluka doneta zajednički u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i u interesu srpskog naroda.

Rakić je preneo da je najuže rukovodstvo stranke imalo težak razgovor sa Vučićem u Beogradu i da su na njemu izneli razloge zašto smatraju da na izbore ne bi trebalo da se izađe.

„Naš stav je bio da ne izlazimo na izbore, pogotovo mi sa severa zbog situacije, kada je neko zeleo da isprovocira Srbe dan pred izbore. Davali smo argumente zašto da i zašto ne. Predsednik je bio spreman da prihvati nasu odluku“, rekao je Rakić navodeći da je ipak odlučeno da se ide na izbore.

„Na tom sastanku doneli smo zajednicku odluku da izađemo na izbore sutra, sa pravom da to donosimo u interesu srpskog naroda na ovim prostorima i jer time zelimo da pokazemo da mi nismo ti koji ne poštujemo Briselski sporazum“, rekao je Rakić.

Bonus video: Srbi Vučiću – Da li stojite iza nas,ako ne samo da se branimo

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare