Foto: N1

Srpska lista ocenila je da je presuda članu predsedništva i poslaniku te liste Ivanu Todosijeviću politički motivisana i da je njome "Priština najeksplicitnije pokazala antisrpsko delovanje kosovskih institucija, pre svega u oblasti pravosuđa, onog istog koji nikada nije osudio one koji su napadali Srbe".

Srpska lista je saopštila da je presudom Todosijeviću prekršen sporazum o pravosuću.

„Ovom presudom koju je donelo protivzakonito veće, jednonacionalnog sastava, u kome su bili isključivo suduje Albanci, prekršen je i sporazum o pravosuđu koji je garantovao Srbima da će u većima biti dvojica Srba i jedan Albanac, čime je još jednom udaren šamar Evropskoj uniji koja je bila garant sprovođenja sporazuma koji su potpisani u dijalogu i koji je vođen pod njihovim pokroviteljstvom“, navodi se u reakciji Srpske liste.

Zbog toga će Srpska lista u konsultaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i njenim rukovodstvom razmotriti da li će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima na KiM, imajući u vidu da Priština kontinuirano krši Briselski sporazum na štetu Srba, a koji je postignut i prihvaćen u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, kao garant poštovanja prava srpskog naroda, na osnovu čega su i održani lokalni izbori.

Iz te organizacije ističu da je današnji dan crni dan pravde i prava na Kosovu i Metohiji.

„To je dan kada je protiv srpskog naroda uveden verbalni delikt. Na srpske mozgove i ruke su postavljeni su lanci i bukagije pred očima međunarodne zajednice kojoj su usta puna ljudskih prava, kako bi nam se zabranilo da slobodno mislimo i govorimo“.

BONUS VIDEO: Dragan Bjelogrlić posle puštanja iz pritvora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare