Tatjana Lazarević
Tatjana Lazarević Foto: N1

Urednica KoSSev-a Tatjana Lazarević kaže da je Goran Rakić iz Srpske liste današnje događaje u Kosovskoj Mitrovici opisao kao "Kristalnu noć", a da čelnika te liste, tokom incidenata, nije bilo, osim jednog odbornika koji sticajem okolnosti živi u tom delu.

Jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice čule su se sirene za opasnost, a kosovska policija je saopštila da je reč o „sprečavanju krijumčarenja robe“. Građani su zatim izašli na ulice, bačeni su suzavac i šok bombe. Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek je izjavio za N1 da je povređeno 10 osoba, jedan muškarac je teško ranjen.

„Čujemo direktora Kancelarije za KiM koji je na hitnoj konferenciji za novinare rekao da se danas branio goloruki srpski narod od kosovske specijalne policije koja je pucala na njih bojevom municijom. Čelnika Srpske liste tokom tog događaja nema, osim jednog odbornika koji sticajem okolnosti živi na tom mestu, i koji je, kako sam videla na snicmima, aktivno reagovao i pokušavao da spreči… Ali drugih čelnika Srpske liste nije bilo“, navodi Lazarevićeva za N1.

Onda, dodaje, vidimo ministra u kosovskoj vladi, inače Mitrovčanina Gorana Rakića, koji opisuje događaj kao Kristalnu noć.

„Navodi da će svi Srbi otići u Rašku, ako treba 10, 15.000 Srba će otići. Ako imate veoma opasnu operaciju, i ako nešto opisujete kao Kristalnu noć i kao bezbednosno-najrizičniju moguću operaciju, valjda čelnici sede sa građanima na licu mestu, a ne skupljaju se u roku od pola sata i trče u grad, iza barikade, da bi predsedniku saopštili u kako teškom položaju živi narod“, navodi urednica KoSSev-a.

Podsetimo, Vučić je došao u Rašku da, kako je rekao, čuje predstavnike Srpske liste o današnjim incidentima na severu Kosova. Vučić je po dolasku u Rašku, a pre sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova, rekao da je povodom današnjih dešavanja kontaktirao specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka. On je potom na sastanku kazao da je Lajčaku rekao da Prištinu „zauzdaju, a ako nisu u stanju – zauzdaćemo ih mi“. „Oni su mi rekli – ‘radimo na tome’“, prepričao je Vučić.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da će se, ukoliko se sledeći put dogodi tako nešto, uslediti opšti otpor srpskog naroda, javlja Fonet.

Bonus video – Srbi Vučiću:Da li stojite iza nas,ako ne samo da se branimo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare